Home / Social / O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, sfințită în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui

O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, sfințită în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui

O troiță nouă, dedicată eroilor Revoluției din 1989, a fost sfințită, duminică, în Cimitirul ”Eternitatea” din Vaslui, în prezența autorităților locale și a rudelor celor din municipiul reședință care și-au pierdut viața în timpul evenimentelor din urmă cu 30 de ani. Crucea mare din lemn, făcută la comanda Primăriei Vaslui, a fost sculptată de un meșter popular din județul Neamț, același care a realizat și catapeteasma unei biserici ortodoxe din Bruxelles.

Primăria Vaslui respectă eroii Revoluției din 1989. Dovada o reprezintă noua troiță pe care autoritățile locale au amplasat-o în Cimitirul ”Eternitate”, în zona special amenajată pentru cei care s-au jertfit în urmă cu 30 de ani pentru căderea regimului comunist din România. În fapt, crucea din lemn, pe care stă scris numele celor 13 martiri din județul nostru, i-a luat locul celei vechi, afectată de trecerea timpului. Așa cum prevede dogma creștină, noua troiță a fost sfințită de un sobor de preoți, condus de protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă. La eveniment, au fost prezente și oficialitățile locale, dar și rudele celor împușcați la Revoluție.

Asistăm la un moment de pomenire a celor care și-a sacrificat viața pentru ca astăzi România să fie o țară liberă. Este, în același timp, și un gest de cinstire a eroilor în modul acesta mai pământesc, în sensul că domnul primar, împreună cu echipa sa, au avut grijă ca această troiță, care stă de strajă la mormintele celor din Vaslui care și-au dat viața la Revoluția de la 1989, să fie înlocuită cu una nouă. Pe lângă pomenirea lor la slujbe de către preoțime, cred eu că trebuie să fim și cei care să păstrăm valorile pentru care ei și-au dat viața”, a declarat protopopul Adrian Chirvasă.

Crucea mare din lemn, făcută la comanda Primăriei Vaslui, a fost sculptată de un meșter popular din județul Neamț, același care a realizat și catapeteasma unei biserici ortodoxe din Bruxelles. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

Eveniment inedit, organizat de Asociația Culturală „Constantin Hamangiu” din Bârlad

Activitatea din acest an a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: