Home / Sanatate / Sistemul SMURD, dat peste cap de bătrânii afectați de virozele respiratorii. Opt persoane au ajuns la spital

Sistemul SMURD, dat peste cap de bătrânii afectați de virozele respiratorii. Opt persoane au ajuns la spital

Sistemul SMURD din județul nostru a fost dat peste cap, în ultimele 24 de ore, de către bătrânii care au suferit viroze respiratorii pe fondul imunității scăzute și a diferențelor de temperatură dintre zi și noapte. Nu mai puțin de opt persoane de vârsta a treia au ajuns la spital cu echipaje de prim ajutor ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Activitatea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a avut o activitate intensă în prima zi din această săptămână. Zeci de persoane au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut ajutor medical specializat din cauza afecțiunilor căilor respiratorii. În consecință, echipajele medicale au mers la domiciliile persoanelor afectate, în toate cazurile fiind vorba de bătrâni.

În mai puțin de 24 de ore, s-a impus transportul la spitalele din județ a nu mai puțin de opt bătrâni cu vârste cuprinse între 68 și 86 de ani, din localități precum Vaslui, Negrești, Albești, Costești sau Solești. Este o situație care apare frecvent mai ales pe perioada sezonului rece atunci când sunt fluctuații mari de temperatura între zi și noapte”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Specialiștii se așteaptă în continuare la o creștere a numărului de viroze respiratorii pe fondul încălzirii vremii, cele mai expuse fiind persoanele cu un sistem imunitar scăzut. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

CL Vaslui acordă Spitalului Județean de Urgență un ajutor financiar de 500.000 de lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: