Home / Invatamant / Un nou proiect european la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

Un nou proiect european la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

În anul școlar 2019-2020, la Școala Gimnazială ,, Vasile Pârvan” din Bârlad, a fost lansat un nou proiect european Erasmus+, acțiunea KA1.

Proiectul vizează schimbări atitudinale și instituționale la nivelul unității școlare și al comunității locale, respectiv profesori, elevi, părinți și parteneri locali. Intitulat “Să construim o școală europeană fără violență”, proiectul are un buget de 25.960 euro și presupune activități de dezvoltare personală, managementul riscului, activități de formare și cursuri în Polonia și Finlanda pentru un număr de 8 cadre didactice.

În urma participării la aceste cursuri de formare profesorii vor dobândi competențe în domeniul prevenirii violenței între elevi, atât în cadrul școlii, cât și în mediul on-line.

“Activitățile de implementare a proiectului vor include aproximativ 300 de elevi din unitatea noastră școlară și vor determina schimbări atitudinale în rândul elevilor care sunt implicați în acte de violență și care nu pot manageria în mod corect aceste situații de risc. Elevii vor transmite mai departe, în rândul părinților și al comunității educaționale extinse mesajul proiectului – Împreună putem fi mai buni!”, a declarat prof. înv. primar Gâlcă Alexandra Ionela, coordonatorul proiectului.

,,Apreciez foarte mult calitatea și inovativitatea proiectelor educaționale europene derulate în unitatea noastră școlară și sunt convins că suntem împreună promotorii unui învățământ european, cu largă perspectivă internațională. Școala Gimnazială “Vasile Pârvan’’ asigură acum o expertiză diversificată atât în domeniul proiectelor Erasmus +, cât și în viziunea proiectelor educaționale cu Statele Unite ale Americii și cu Republica Moldova’’, a declarat directorul unității școlare, prof. dr. Ștefănică Daniel.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: