Home / Sport / Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de Gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Școlar Bârlad (CSS). Cu ajutorul unei sponsorizări substanțiale, făcută de omul de afaceri bârlădean Constantin Duluțe, sala de antrenamente are acum o groapă cu bureți nouă.

Deși, de mai bine de zece ani, antrenorii de la Gimnastică au solicitat directorului CSS reabilitarea gropii cu bureți, din lipsă de fonduri, nici Clubul, nici ISJ nu au intervenit financiar. Prin intermediul Andreei Raducan, urgența a ajuns la urechile generosului om de afaceri, Constantin Duluțe, iar în vară, după ce a vizitat sala de antrenamente, le-a promis antrenorilor ca situația se va rezolva.

„Nu mi-a venit să cred că vom avea, în sfârșit, o groapă cu bureți reabilitată din temelii. Promisiunea domnului Duluțe s-a transformat în certitudine. Cu aproape 50.000 lei, am achiziționat chingi, plasă, burete, care este foarte scump, multe alte materiale necesare reabilitării gropii cu bureți. Această investiție era o urgență, realmente, pentru că groapa cu bureți este folosită de gimnaste pentru învățarea în siguranță a tuturor elementelor exercițiilor desfășurate pe toate aparatele. Este componenta de bază ce nu trebuie să lipsească dintr-o sală unde se antrenează gimnaste”, ne-a declarat Ana-Maria Iordache, șefa catedrei de Gimnastică de la CSS Bârlad.

Pentru a face economie, astfel încât să rămână bani cu care să mai poată achiziționa calupuri de burete si alte lucruri necesare pentru sală, antrenorii împreună cu gimnastele și părinții acestora, în special ale celor de la nivelul „avansat” și „performanță” au asigurat manopera reabilitării gropii, mâna de lucru. Au muncit timp de trei zile, în weekend-ul care a trecut și au reușit să pună la punct groapa cu bureți.

„Le mulțumesc atât colegilor mei cât și părinților gimnastelor pentru efortul depus zilele acestea la reabilitarea gropii cu bureți. În prima zi am scos tot ce era vechi, am cărat la container deșeurile și am igienizat groapa. A doua zi, am construit efectiv groapa cu bureți iar în a treia zi am finisat și am făcut curățenie generală. Dacă am fi angajat o firmă ne-ar fi costat prea mult, așa că am preferat să ne informăm și să trecem la treaba. Cu banii economisiți vom cumpăra calupuri de bureți si alte lucruri care ne mai trebuie pentru buna desfășurare a antrenamentelor”, a adăugat Ana Maria Iordache. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: