Home / Administratie / O firmă din Negrești va construi un bloc cu locuințe de serviciu în municipiul Vaslui

O firmă din Negrești va construi un bloc cu locuințe de serviciu în municipiul Vaslui

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunțat că licitația privind execuția unui bloc de locuințe de serviciu a fost adjudecată de către o firmă din orașul Negrești.

„Va fi construit un bloc cu 20 de locuințe de serviciu în Zona Industrială, investiție care va fi realizată de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Proiectul va fi realizat de către o firmă de construcții din Negrești și o firmă care se va ocupa de proiectare. Licitația publică de atribuire a vizat execuția lucrărilor plus proiectarea”, a spus Vasile Pavăl.

Tot în zona Industrială, se va mai construi prin ANL un bloc cu 40 de apartamente pentru tineri, destinate închirierii. Primăria Vaslui va suporta din bugetul local execuția utilităților aferente construcției, precum și a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi). Noile construcții se alătură celor trei blocuri ANL existente în Zonă Industrială, unde locuiesc cu chirie 80 de familii.

În prima jumătate a acestui an, Primăria Vaslui a finalizat operațiunea de intabulare în cartea funciară a celor trei blocuri ANL din Zona Industrială, inclusiv faza de apartamente. “Operațiunea cadastrală s-a finalizat, iar cele 80 de apartamente vor putea fi vândute. Sunt mai multe cereri din partea chiriașilor pentru a-și cumpăra apartamentele. Înainte de începerea vânzării vom organiza o întâlnire cu toți locatarii, pentru a le spune oamenilor că s-a făcut apartamentarea și pot cumpăra. Le voi spune exact data de la care își pot cumpăra apartamentul.”, a spus Nicu Palade, directorul SC Locativa SRL. Un apartament ANL cu două camere va fi vândut cu un preț de 151.000 lei, preț care a fost aprobat în Consiliul Local Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: