Home / Social / ”Dar de Crăciun” pentru 1.600 de copii din județ, oferit de Episcopia Hușilor

”Dar de Crăciun” pentru 1.600 de copii din județ, oferit de Episcopia Hușilor

Episcopia Hușilor, cu sprijinul a zeci de sponsori din țară și străinătate, a oferit daruri consistente, constând, pe lângă fireștile dulciuri, în îmbrăcăminte și încălțăminte pentru iarnă, la peste 1.600 de copii, din județ și Republica Moldova, care provin din familii cu situații materiale precare. Distribuirea cadourilor s-a făcut în curtea Catedralei Episcopiei Hușilor, acolo unde a avut loc și un concert de colinde și cântece specifice sărbătorilor de iarnă, totul încheindu-se cu un frumos foc de artificii.

Pentru al doilea an consecutiv, curtea Episcopiei Hușilor s-a umplut de copii, la propriu, aduși de către preoți din toate comunitățile județului, dar și de dincolo de Prut, din Republica Moldova. Micuții, care provin din familii cu situații materiale precare, au participat la evenimentul ”Dar de Crăciun”, organizat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși și care în acest an s-a intitulat „Căldură pentru inimi curate”.

După rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” și prezentarea programului și a sponsorilor, episcopul Hușilor, preasfințitul Ignatie, a adresat un cuvânt de bun venit tuturor, mulțumind, în același timp, pentru că au răspuns invitației de a participa la eveniment: „În chipul fiecărui copilaș locuiește Hristos. Avem această convingere interioară că, în chipul fiecărui copilaș, este Iisus, Cel născut într-o iesle sărăcăcioasă în Betleem. De aceea, Biserica acordă întotdeauna o atenție deosebită copiilor. Crăciunul este o sărbătoare prin excelență a copilașilor pentru că ei răspândesc în jurul lor foarte multă nevinovăție și dragoste. Ei nu ne cer nimic, decât să îi iubim, să îi respectăm și să le transmitem căldura sufletului nostru. Este și ceea ce ei ne dăruiesc nouă în momentul în care reușim să le transmitem toate acestea. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect filantropic, din țară și din străinătate. Nu putem organiza un astfel de eveniment fără oameni care să își deschidă sufletul și să dăruiască dragoste. Sfântul Apostol Pavel vorbește de credința lucrătoare prin iubire, credința să fie „tradusă” în dragostea pentru fiecare semen al nostru”.

După rostirea cuvântului de bun-venit, episcopul Ignatie a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea manifestări, în special părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, sponsorilor, voluntarilor și reprezentanților autorităților județene și locale. De altfel, Vladimir Beregoi a descris la microfon, în linii mari, proiectul „Dar de Crăciun” și a mulțumit tuturor celor implicați în activitățile care au ca principal scop îmbunătățirea condițiilor de viață a celor aflați în situații mai precare.

Partea a doua a programului a cuprins un recital de colinde susținut de corurile de copii ale așezămintelor sociale din Boțești, Fălciu, Ghermănești și Bârlad ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, precum și de corul Școlii Generale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad. De asemenea, două grupuri de copii din Basarabia, de la Răzeni și Ratuș, au prezentat colinde specifice zonei lor. Invitat special a fost părintele Sebastian Zăhan, de la parohia „Învierea Domnului” Câmpia Turzii, care desfășoară o frumoasă și rodnică activitate cu tinerii și care a reușit să îi introducă pe toți în atmosfera de sărbătoare.

Voluntarii au împărțit tuturor celor prezenți, pe perioada desfășurării evenimentului, ceai cald și colăcei. Moș Crăciun a avut de împărțit peste 1.600 de cadouri foarte consistente, pregătite nominal pentru fiecare participant. Timp de câteva săptămâni, colaboratorii și angajații Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși au pregătit pachetele pentru cei mici, astfel încât mărimile la hăinuțe și încălțăminte să se potrivească fiecăruia. Cadourile au constat în haine noi de iarnă (șosete, training, fular, geacă de iarnă, fes), ghete de iarnă și dulciuri. În timp ce Moș Crăciun era în mijlocul celor mici, cerul de deasupra curții Catedralei Episcopale s-a luminat de la focul de artificii, special pregătit pentru acest moment. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: