Home / Invatamant / Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat la Bârlad în noua sală de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici”. Sâmbătă, 21 decembrie, peste 200 de spectatori, copii și adulți au urmărit un meci de baschet între echipa școlii gazdă și echipa Clubului „Sonicks Junior” Bârlad, ambele antrenate de profesorul Vlad Sârbu. Acesta a fost, de fapt, organizatorul principal al evenimentului sportiv care a avut și un scop caritabil, acela de a strânge jucării care vor fi dăruite copiilor sărmani din județ, oferindu-le astfel o bucurie în prag de Crăciun.

A fost o zi în care iubitorii baschetului au dat dovadă de foarte multă omenie și au adus la sală peste 600 de jucării din pluș, jucării obișnuite și Lego, care vor ajunge la copiii mai puțin norocoși. La sfârșitul meciului, jucăriile din pluș au fost aruncate pe teren de spectatorii care le-au donat.

„Mă bucur că cea de-a treia ediție a evenimentului <<Crăciun cu baschet>> și-a atins scopul. Dincolo de evenimentul sportiv în sine, am reușit să strângem un număr record de jucării, comparativ cu cele două ediții precedente. Deja, o parte dintre jucăriile de pluș au fost oferite unui număr de 50 de copii din Vaslui, aflați în plasament familial, iar zilele acestea, vom merge în satele din Grivița și apoi și în alte comune, pentru a le oferi micuților care nu au o copilărie îndestulătoare, în care Moșul să le aducă în fiecare an câte un cadou.”, ne-a declarat Vlad Sârbu, inimosul organizator al evenimentului.

În pauzele dintre sferturi și în perioadele de time-out a evoluat formația de majorete a școlii gazdă, pregătită de profesorul Carmen Bighiu, moment mult apreciat și aplaudat de public. În pauza dintre reprize, a evoluat grupul folk „Cristal”, coordonat de profesorul Cornel Pleșu, grup care a interpretat mai multe colinde.

La sfârșitul programului s-a organizat o tombolă, câștigătorii fiind răsplătiți cu mingi de baschet sau cu gratuitate la cursurile de baschet ale Clubului „Sonicks Junior”. La buna desfășurare a evenimentului au avut o contribuție importantă profesorul Georgel Bradu, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” și Lucian Stoica, profesor de educație fizică și sport la aceeași instituție.

Sala de sport recent inaugurată, în care s-a desfășurat spectacolul sportiv caritabil, a oferit toate condițiile necesare, fiind, de altfel, singura sală de sport din Bârlad cu tribune și toate dotările necesare. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: