Home » Administratie » Fluidizarea traficului, prioritatea zero în 2020 pentru Primăria Vaslui

Fluidizarea traficului, prioritatea zero în 2020 pentru Primăria Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Fluidizarea traficului rutier din municipiul Vaslui va reprezenta principala prioritate pentru autoritățile locale. Dacă în anii trecuți, municipalitatea a pus accent pe probleme cum ar fi rata șomajului, locuri de muncă  sau infrastructura de sănătate, anul 2020 va fi dedicat fluidizării traficului și creșterea mobilității în interiorul orașului.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că există o mare problemă în ceea ce privește circulația, locurile pentru parcări etc.

„Anul viitor voi face un caiet de sarcini, iar circulația va fi o temă pe care o vom scoate în dezbatere publică și va fi analizată de un institut de profil. De la o lună la alta vedem că e tot mai greu cu circulația pe drumuri, iar în anul 2020 această temă va fi punctul principal în atenția noastră”, a spus Vasile Pavăl.

Din toamna anului trecut, Primăria Vaslui a adoptat primele măsuri de impact pentru fluidizarea traficului rutier.

Începând de luni, 23 septembrie 2019, au intrat în vigoare o serie de restricții a mașinilor de la școlile de șoferi în centrul municipiului Vaslui.

Astfel, este interzis accesul mașinilor școală în zilele lucrătoare, în intervalele orare 7.00 – 9.00 și 15.00 – 17.00, în zonele cuprinse între străzile: Ștefan cel Mare și sensurile giratorii ICIL – Crucea Gării – Vasflor și retur; Victoriei – N. Iorga – A. Donici – Traian – Republicii și retur.

În municipiul Vaslui sunt înregistrate 22.279 mijloace de transport (17.486 – la persoane fizice și 4.793 – la persoane juridice). La acestea se adaugă și cele aflate în tranzit. De asemenea, există un număr de 8 sensuri giratorii și 4 intersecții semaforizate.

Cele mai multe aglomerări în trafic se înregistrează în zona centrală a orașului, Spitalul Județean de Urgență, Zona Gării – Bd. Republicii și str. Gării, de pe strada Podul Înalt și de la intersecția str. Călugăreni cu șoseaua Bacăului.

Cele mai aglomerate intersecții din municipiu sunt cele dintre: str. Traian și str. Ștefan cel Mare, str. Ștefan cel Mare – str. Hușului și Victoriei; str. Decebal și Ștefan cel Mare (zona Centrul de Afaceri), str. Ștefan cel Mare – str. Slt. Ioanesei Adrian, str. Traian și str. Călugăreni.

În municipiul Vaslui sunt 9 intersecții complexe generatoare de disfuncționalități în trafic, pe str. Călugăreni, Ceramica, Traian, Ștefan cel Mare, Decebal, Republicii și Donici. Alte 6 intersecții complexe au fost prevăzute cu sensuri giratorii, mai ales pe str. Călugăreni, Traian, Ștefan cel Mare și Decebal.

About admin

%d blogeri au apreciat: