Home » Administratie » Uniunea Europeană finanțează antreprenorii din comuna Dragomirești

Uniunea Europeană finanțează antreprenorii din comuna Dragomirești

Proiectul derulat de Primăria Dragomirești prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și intitulat „Desegregarea romilor prin aplicarea, gestionarea și operaționalizarea măsurilor de includere și de reducere a excluziunii sociale aplicând tactici integrate” începe să dea roade.
Până la această dată, au fost finanțate cu fonduri europene nerambursabile înființarea unui număr de 12 firme în satele Rădeni și Doagele, fiecare antreprenor primind un ajutor financiar de 24.000 de euro.
„Avem 12 societăți care activează la nivel local în construcții, servicii, alimentație publică, vulcanizare, tâmplărie etc. În a doua etapă a proiectului, vom acorda subvenții pentru deschiderea a încă 12 firme. Aceste societăți își vor începe activitatea începând din luna februarie 2020. Antreprenorii sunt obligați să angajeze un salariat și să mențină activitatea firmei timp de șase luni”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.
În cadrul aceluiași proiect, se organizează cursuri de calificare în meserii precum patiser, constructor, îngrijire bătrâni.
„Până acum am calificat 100 de cursanți și mai organizăm cursuri pentru încă 100 de persoane. Fiecare persoană a primit la finalizarea studiilor un ajutor financiar de 1.800 de lei. Atunci când au loc ore de pregătire, cursanții și 200 de copii primesc o masă caldă”, a mai adăugat Dănuț Iacob.
Grupul țintă al proiectului este format din 551 de persoane, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din satele Doagele și Rădeni.
Valoarea totală a proiectului se ridică la suma 24 milioane lei, din care contribuția nerambursabilă europeană este de 20,3 milioane lei și 3,3 milioane lei fonduri din bugetul național. Proiectul trebuie finalizat până în luna august 2020.
În total, în cele 11 sate ale comunei Dragomirești este o populație de 5.270 persoane, din care 1.500 persoane de etnie romă. (Dănuț CIOBANU)

About admin

%d blogeri au apreciat: