Home » Administratie » Padocul public din Bârlad va fi extins cu 50 de locuri de cazare

Padocul public din Bârlad va fi extins cu 50 de locuri de cazare

Se extinde padocul public din Bârlad. În cursul acestui an, vor fi construite spații de cazare pentru încă 50 de câini, în prelungirea vechiului padoc. În ultima ședință de consiliu local, membrii executivului bârlădean au aprobat alocarea din bugetul local a 223.000 lei pentru lucrări de extindere a padocului public. Totodată au votat și indicatorii tehnico-economici pentru investiția ce urmează a fi realizată în acest an.
Proiectul de hotărâre a trecut în cele din urmă, nu înainte de a fi semnalate unele aspecte referitoare la soluționarea problemei câinilor fără stăpân. S-a adus în discuție necesitatea sterilizării și microcipării, singurele metode care, pe termen lung, pot rezolva înmulțirea necontrolată a patrupedelor și monitorizarea câinilor cu stăpân, care ajung în stradă din cauza iresponsabilității de care dau dovadă unii posesori de câini.
Strângerea câinilor de pe domeniul public este doar o etapă în stoparea fenomenului care a scăpat de sub control la Bârlad și oricât de multe locuri ar fi într-un padoc public, nu asta rezolvă problema.
Din păcate, edilul orașului, Dumitru Boroș, nu a intervenit în niciun fel în aceste discuții, considerând, poate, că extinderea padocului va contribui într-o mare măsură la eradicarea fenomenului cu care municipalitatea bârlădeană se confruntă de 20 de ani.
Valoarea noii construcții este impresionantă, de vreme ce un singur spațiu de cazare pentru un câine capturat costă peste 4000 de lei. Cu aproape 230.000 de lei, Primăria ar fi putut asigura microciparea unui număr rezonabil de câini cu stăpân, rezultatul fiind, pe termen lung, mult mai bun. De asemenea, în paralel, ar fi putut să inițieze o campanie intensă pro-sterilizare, pe care s-o desfășoare împreună cu reprezentanții DSVSA și ai Poliției Locale.
Timpul va dovedi dacă extinderea padocului este o măsură eficientă, sau doar una care să creeze impresia că municipalitatea se implică în rezolvarea problemei câinilor comunitari. Primăria Bârlad se amăgește că problema câinilor de pe stradă va fi rezolvată prin extinderea padocului public. (Mihaela NICULESCU)

%d blogeri au apreciat: