Home » Administratie » Patru scoli din comuna Dragomiresti, modernizate cu bani de la bugetul statului

Patru scoli din comuna Dragomiresti, modernizate cu bani de la bugetul statului

Primaria Dragomiresti are in derulare cinci proiecte de dezvoltare, finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala 2. in total, finantarea acordata de catre Ministerul Dezvoltarii pentru aceste investitii se ridica la suma de 10 milioane de lei.
Patru proiecte vizeaza demolarea si constructia unei scoli noi in satul Popesti, reabilitarea scolii din satul Poiana Petrei, reabilitarea scolii din satul Doagele si reabilitarea scolii din satul Radeni. Pentru toate aceste proiecte privind reabilitarea unitatilor scolare au fost emise autorizatiile de construire si au fost demarate lucrarile de executie.
„Se lucreaza la scoala din satul Doagele si am inceput lucrarile si la scoala din Poiana Petrei. Pentru scolile din Radeni si Popesti nu s-a inscris nimeni la licitatia pentru adjudecarea executiei si vom mai pune bani de la bugetul local pentru ca investitiile sa fie atractive. Organizam o noua licitatie. Pentru cele doua scoli termenul limita de finalizare este anul 2021”, a spus Danut Iacob, primarul comunei Dragomiresti.
Toate scolile vor avea acoperisuri noi, centrale termice proprii si vor fi izolate termic. De asemenea, vor fi montate in interior grupuri sanitare, pentru a putea primi avizele necesare de la Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
in ultimul trimestru al anului trecut, s-a inceput executia lucrarilor si la al cincilea proiect, care are si cea mai mare valoare de 5 milioane de lei. Investitia priveste asfaltarea unui drum de interes local pe o lungime de 4,5 kilometri. Acest drum trece prin mai multe localitati: Vladia, Doagele, Radeni, Dragomiresti, Poiana Petrei. Practic, drumul comunal face legatura intre drumurile nationale si judetene din zona cu principalele obiective din comuna Dragomiresti, cum ar fi scoli, biserici etc.
(Danut CIOBANU)

%d blogeri au apreciat: