Home » Sanatate » Tânăr cu meningită, transferat în stare gravă cu elicopterul SMURD la un spital din Iași.

Tânăr cu meningită, transferat în stare gravă cu elicopterul SMURD la un spital din Iași.

Un tânăr de 26 de ani, din municipiul Vaslui a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, acolo unde medicii l-au diagnosticat cu meningită pneumococică. Starea critică în care se afla vasluianul a impus transferul acestuia cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din municipiul Iași.

Caz medical grav la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acolo unde un tânăr de 26 de ani a ajuns cu dureri puternice de cap. În urma evaluărilor făcute de către specialiștii unității medicale, diagnosticul stabilit a fost de meningită pneumococică. În aceste condiții medicii au decis transferul tânărului la o clinică din capitala Moldovei.
” Inițial, s-a solicitat sprijinul echipajului de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă, dar starea gravă în care se afla pacientul a impus luarea unei alte decizii. Astfel transferul se va realiza cu un elicopter SMURD”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.
Elicopterul SMURD cu care s-a realizat transferul pacientului a venit de la centrul regional Galați, întrucât cel de la Iași, care efectuatează operațiuni de salvare în județul nostru, se aflat la momentul respectiv într-o misiune în comuna Berezeni, la o bătrână care suferise un infarct. ( Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: