Home » Sanatate » Elicopterul SMURD, solicitat pentru doi pacienți din Bârlad și Vaslui

Elicopterul SMURD, solicitat pentru doi pacienți din Bârlad și Vaslui

Zi grea pentru Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui! Cinci pacienți au fost transferați ieri la Iași, atât cu elicopterul SMURD cât și cu ambulanța.

La ora 11, elicopterul SMURD a aterizat la Bârlad pentru a transporta de urgență la Iași un bolnav de 72 ani, care suferise un infarct miocardic acut. Inițial, medicii de la spitalul bârlădean au solicitat elicopterul SMURD pentru doi pacienți, dar în urma investigațiilor ulterioare apelului, infarctul miocardic nu a fost confirmat la al doilea pacient. Elicopterul nu a ajuns mai la Bârlad, ci la Vaslui, de unde a transportat la Iași un bătrân de 74 de ani cu bloc atrioventricular.

Ambulanța a mai fost solicitată pentru transferul altor doi pacienți la Iași. Aceștia ar fi trebuit să fie transportați cu elicopterul, dar din cauza faptului că în județ nu sunt locuri de aterizare semnalizate pe timp de noapte, pacienții au fost transferați pe cale terestră.

Medicii recomandă pacienților cu afecțiuni cardiace să evite ieșirea în aer liber dacă temperaturile sunt negative, întrucât frigul poate provoca un stop cardio-respirator. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: