Home » Administratie » Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU

Constructorii care lucrează la investițiile din județul Vaslui și-au primit banii pentru lucrările realizate prin PNDL 2. Facturile restante erau din perioada octombrie – decembrie 2019. Firmele aveau nevoie urgentă de bani pentru a plăti salariile angajaților, achitarea materialelor de construcții de la furnizori etc. În județul Vaslui se derulează 251 proiecte prin PNDL 2, investiții care se ridică la suma de 860 milioane de lei.

Firmele de construcții care au prestat lucrări la proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) și-au încasat banii. Restanțele contabilizate vizau facturile aferente perioadei octombrie – decembrie 2019, perioadă în care activitatea de pe șantiere s-a desășurat la turație maximă. Pentru a finanța toate aceste lucrări, firmele care au câștigat la licitație execuția proiectelor au făcut credite la bănci sau au folosit rezervele financiare proprii.

Singurele plăți care au mai rămas de onorat către firmele de construcții se vor face în perioada imediat următoare.

Județul Vaslui are în total 251 proiecte finanțate prin PNDL 2, investiții care se ridică la suma de peste 800 milioane de lei.

Noi avem patru proiecte în derulare, finanțate prin PNDL 2. Este vorba despre modernizarea unui drum comunal, reabilitarea unei școli, extinderea rețelei de alimentare cu apă și construcția de poduri și podețe. Am făcut toate plățile către firmele care execută lucrările și nu avem probleme din acest punct de vedere. Mai avem nevoie de un dispensar modern, unde să activeze medicii de specialitate. Sper să reușim să facem și acest proiect. Acum avem medic stomatolog care are cabinet în comună și foarte mulți oameni merg să se trateze la el”, a spus Ionel Chiratcu, primarul comunei Zăpodeni.

Investiții finalizate

În ultimul trimestru al anului trecut, au început să fie recepționate primele proiecte din portofoliul de 251 investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării prin PNDL 2.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a acordat asistență tuturor UAT-urilor, inclusiv financiară, pentru ca primăriile să implementeze proiectele la termen.

Am avut recepționate primele investiții, drumuri, școli și urmează alte obiective. Proiectele demarează în funcție de obținerea avizelor și a altor acte necesare. Suntem foarte interesați pentru a atrage întreaga sumă care este alocată județului Vaslui prin PNDL 2”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Județul Vaslui se clasează pe locul al II-lea la nivel național, în ceea ce privește valoarea proiectelor care sunt implementate prin PNDL 2 (2017 – 2020).

Valoarea totală a celor 251 proiecte din cadrul PNDL 2 se ridică la suma de 860 milioane de lei.

În luna iulie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea PNDL 2, în perioada 2017 – 2020.

Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

%d blogeri au apreciat: