Home » Administratie » Bâlbâielile privind taxa de salubritate, care au alarmat pe bârlădenii ce au plătit în avans

Bâlbâielile privind taxa de salubritate, care au alarmat pe bârlădenii ce au plătit în avans

Insuficient instruiți! Așa se prezintă, deocamdată, cei mai mulți încasatori ai taxei de salubritate, proaspăt angajați de Primăria Bârlad.

Mai mulți cetățeni au contactat redacția Est News pentru a sesiza unele aspecte legate de  sumele pe care le-au plătit în avans la SC CUP, pentru serviciile de salubritate, despre care noii încasatori le-au dat vești îngrijorătoare.

„Am rămas consternată când noua încasatoare mi-a spus că am pierdut banii pe care i-am plătit în avans pentru gunoi fostei firme de salubritate. Mi-a spus că doar în instanță îmi voi câștiga drepturile, ceea ce nu mi se pare normal. Am achitat în avans gunoiul pentru o jumătate de an și am plătit aproape 60 de lei. Pentru mine sunt bani, având în vedere că pensia mea este de doar 900 de lei.”, ne-a declarat o bârlădeancă ce locuiește în blocul Z3 de pe strada Vasile Pârvan.

La fel ca ea au fost informați și alți bârlădeni care au plătit în avans serviciile de salubritate, în special pensionari care procedează așa de ani de zile. Realitatea este că oamenii nu au pierdut banii, așa cum li s-a spus, iar dacă încasatorii nu știau acest lucru, trebuia să se informeze mai întâi, pentru a da un răspuns corect cetățenilor aflați în această situație.

Abonații care au plătit în avans serviciile de salubritate vor trebui să se prezinte cu chitanțele și actul de identitate  la sediul SC CUP SA Bârlad și să completeze o cerere în care să specifice numărul de luni achitate în avans, iar sumele vor fi restituite pe loc. În cazul titularilor de contract decedați, sumele vor fi restituite aparținătorilor.

Ar fi cazul ca șeful Serviciului Public Administrarea Fondului Locativ și Încasare Taxă de Salubritate să intensifice pregătirea încasatorilor, pentru că au trecut, deja, aproape două luni de la angajare, pentru a răspunde în cunoștință de cauză întrebărilor adresate de cetățeni. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: