Home » Invatamant » Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi și trei ani, ai femeii din Măscurei ai cărei fiică vitregă a fost găsită pe un drum din comuna Pogana după ce ar fi fugit de acasă din cauza agresiunilor fizice la care era supusă vor rămâne în familie. Cel puțin așa au decis autoritățile pentru protecția copilului, în urma anchetei desfășurată la locuința femeii. 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a desfășurat o anchetă la locuința femeii din Măscurei, după ce fiica vitregă a acuzat-o că ar fi abuzat-o fizic. Acesta ar fi fost, de altfel, și motivul pentru care copila de opt ani a decis să fugă de acasă, fiind găsită de o localnică pe un drum comunal, care a și sunat la numărul de urgență 112. Fetița de opt ani a ajuns mai întâi cu ambulanța la spital, iar apoi într-un centru al DGASPC. 
„În urma anchetei desfășurată, s-a constatat că nu se impune separarea celor două minore de mama lor. Acestea vor fi în continuare monitorizate de către primăria din localitate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGADPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. 
În ceea ce o privește pe copila de opt ani, aceasta va rămâne securizată într-un centru din Bârlad al DGASPC. Și asta în condițiile în care tatăl său care, oficial, o avea în îngrijire, este plecat la muncă în alt județ. (Ionuț PREDA)
%d blogeri au apreciat: