Home » Invatamant » Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești a fost cuprinsă de un incendiu chiar în noaptea premergătoare începerii celui de-al doilea semestru al actualului an școlar. Copiii preșcolari vor fi nevoiți să învețe în imobilul în care își desfășoară cursurile  elevii de ciclu primar și gimnazial.
Incendiu la grădinița din Pribești, acolo unde o parte din clădirea în care învățau peste 15 preșcolari a fost cuprinsă de flăcări. Vecinii au fost cei care au observat în plină noapte vâlvătaia, astfel încât au sunat la numărul de urgență 112. În consecință, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a trimis la locul evenimentului trei autospeciale de intervenție, din care două cu apă și spumă.
„În urma incendilui, au ars aproximativ zece metri pătrați de planșeu și astereală din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost neprotejarea unui coș de fum față de materialele combustibile din apropiere”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.
Chiar dacă grădinița a fost afectată parțial, oficialii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui au decis ca preșcolarii să învețe în clădirea școlii gimnaziale din Pribești. (Ionuț PREDA)
%d blogeri au apreciat: