Home » Administratie » La opt ani, a preferat să doarmă într-o casă părăsită decât să stea cu mama vitregă

La opt ani, a preferat să doarmă într-o casă părăsită decât să stea cu mama vitregă

de Mihaela NICULESCU

 

Detalii incredibile ies la iveală în legătură cu situația prin care a trecut fetița de opt ani, din Măscurei, care duminică a plecat de acasă, sătulă de bătăile și de reproșurile mamei vitrege.   

Nu era pentru prima oară când micuța pleca de acasă. Fetița a mai părăsit și în luna decembrie locuința unde stătea cu mama vitregă și cu frățiorii săi mai mici. Atunci a lipsit o noapte și a dormit într-o casă părăsită, preferând sa stea singură în frig, în întuneric și nemâncată, decât să mai meargă acasă. Văzând că nu se întoarce acasă, mama vitregă și-a sunat soțul la Bacău, unde lucra, ca să vină de urgență în sat.

Aflând că fetița a lipsit o noapte de acasă, învățătoarea a chemat-o pe mamă la școală pentru a discuta problema, mai ales că sosise și tatăl. Fetița, elevă în clasa a doua, a ales să plece și a doua zi tot la casa părăsită, refuzând să meargă la domiciliul părinților. Părinții, văzând că nu a ajuns acasă după-amiază, au căutat-o la casa părăsită, unde știau că dormise în noaptea precedentă. Au găsit-o acolo și au intrat cu greu pentru că ușa era baricadată cu scaune și mese.

Cadrele didactice spun că eleva nu lipsea de la școală și chiar după noaptea în care a dormit în casa părăsită, a venit la cursuri la ora 8, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

„Dacă a ales să petreacă o noapte departe de casă, flămândă, în frig și fără lumină, înseamnă că drama acestei copile era mult mai mare acasă.”, a declarat un cadru didactic din școala la care mergea fetița.

Fata s-ar fi confesat învățătoarei, căreia i-a spus că mama vitregă o bate și se comportă urât cu ea, dând de înțeles că nu primește niciun fel de afecțiune din partea acesteia. După o perioadă în care lucrurile păreau că au reintrat pe făgașul normal, fetița a plecat din nou de acasă, de aceasta dată în afara satului.

Învățătoarea ar fi luat legătura cu Primăria Pogana pentru a face cunoscut cazul fetiței, în urmă cu ceva timp, dar mare lucru nu s-a întâmplat. Reprezentanții Primăriei nu au monitorizat cazul, cum ar fi trebuit să se întâmple, dar o vor face în continuare cu ceilalți doi minori aflați în întreținerea familiei, după ce reprezentanții Protecției Copilului au făcut evaluarea la domiciliu.

În cazul fetiței abuzate fizic și emoțional, specialiștii DGASPC vor solicita instanței decăderea din drepturile părintești a părinților naturali și va fi instituită măsura de protecție specială plasament la asistent maternal profesionist. Micuța este inclusă acum într-un program de reabilitare și recuperare.

Deși minora s-a plâns  celor în care avea încredere că viața de acasă e un iad pentru ea din cauza mamei sale vitrege, care o abuza fizic și emoțional, femeia nu recunoaște nimic din ce a declarat fetița. O crește de patru ani, de când ea avea 16 ani. Între timp, cu tatăl micuței a făcut doi copii, de care spune că se ocupă, și, din când în când, o lăsa și pe fetița mai mare să aibă grijă de cei mici.

Oamenii din sat îi dau dreptate micuței, pentru că știu că mama vitregă a fetiței avea un comportament agresiv, ea însăși crescând într-un mediu familial abuziv, unde bătaia era la ordinea zilei.

„A avut o viață vai de ea, de aceea s-a măritat de tânără. Tatăl ei, un bețiv ordinar, o bătea zilnic pe nevastă-sa. Pe femeia aia n-am văzut o niciodată decât vânătă la față. Stau într-o casă dărăpănată, ca vai de ea. Fata asta a crescut fără curent electric, fără televizor, fără liniște în familie. A crescut în violență și, la rândul ei, a devenit violentă.”, a povestit un consătean al mamei vitrege.

About admin

%d blogeri au apreciat: