Home » News » ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

ULTIMA ORĂ! Pompierii bârlădeni au salvat o femeie de 80 de ani și au stins incendiul care cuprinsese un trailer

de Mihaela NICULESCU

Două intervenții simultane ale pompierilor bârlădeni în această seară! Detașamentul de Pompieri Bârlad intervine la această oră în zona Podului Pescăriei, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins o cabină de macara transportată pe un trailer.

La locul incendiului se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și echipaje specializate. Șoferul trailerului a declarat pompierilor că astăzi a folosit flexul pentru a tăia o piesă metalică și este posibil ca din această cauză cabina macaralei de mare tonaj să se fi aprins. Cauza exactă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

În urmă cu o oră, pompierii au fost solicitați să intervină și pe strada Siret, pentru a debloca și salva o femeie de 80 de ani, despre care se presupunea că ar fi căzut în locuință. În acest caz s-a intervenit cu trei autospeciale: o autospecială de stingere cu apă și modul pentru descarcerare și deblocare, o autospecială de lucru și salvare la înălțime, precum și o ambulanță tip B (EPA).

Pompierii militari au pătruns în apartamentul aflat la etajul III și au găsito pe femeia de 80 de ani căzută cu fața în jos. Cea care a sunat la 112 a fost o vecină a bătrânei, care a bătut de mai multe ori la ușa acesteia dat nu a primit nici un răspuns. Pentru că știa că bătrâna suferă de anumite afecțiuni medicale, s-a alarmat și a cerut ajutor. Gestul vecinei s-a dovedit salutar, pentru că bătrâna era în pericol de a se îneca cu propria vomă.

Victimei i s-a acordat primul ajutor de către un echipaj al SAJ Vaslui, după care a fost transportată la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad.

About admin

%d blogeri au apreciat: