Home » Social » CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă și în anul 2020 implementarea proiectului privind asigurarea sistemului de semnalizare rutieră orizontală și verticală pe drumurile județene. În cursul anului trecut au fost refăcute marcajele pe mai multe sectoare de drumuri printre care Crețești – Murgeni, Rebricea – Iași și Bârlad – Dragomirești. Tot în cadrul proiectului au fost montate semne de circulație noi la Pădureni, Iana și Munteni de Sus.

Ciprian Trifan, vicepreședinte al CJ Vaslui, a precizat că în raport de resursele financiare, se intenționează o creștere a bugetului alocat acestui proiect. Astfel, se dorește ca fiecare drum județean să aibă o evidență proprie în ceea ce privește semnalizarea rutieră, precum și o schemă de amplasare a viitoarelor semne de circulație și a marcajelor rutiere, unde este cazul.

”Vom continua acțiunea de creștere a siguranței circulației pe drumurile județene. Unele semne au fost distruse, altele au mai fost furate, dar noi trebuie să asigurăm semnalizarea rutieră. Noi avem încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, în scopul asigurării unui climat de normalitate pentru circulația de pe drumurile judetene”, a spus Ciprian Trifan.

În urma investițiilor, va fi refăcut sistemul de semnalizare rutieră orizontală și verticală, se vor inventaria indicatoarele și marcajele lipsă sau deteriorate și vor fi identificate sectoarelor de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere și propunerea măsurilor de prevenire a acestora.

În prezent, județul Vaslui are în componență 51 de drumuri județene, cu o lungime totală a drumurilor de 940 de kilometri. Situația drumurilor județene este următoarea: 345,9 kilometri cu beton asfaltic, 20,4 kilometri cu beton de ciment, 109,7 kilometri cu îmbrăcăminte asfaltică ușoară, 342 kilometri de drumuri pietruite și 121,9 kilometri de drumuri județene din pământ.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: