Home » Social » Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Cetățenii și consilierii locali sună la Transurb Vaslui, pentru a se plimba cu noile microbuze

Noile microbuze urbane de transport au făcut senzație pe străzile municipiului Vaslui. În ultimele zile, la sediul SC Transurb Vaslui au fost primite un număr mare de telefoane din partea călătorilor, pentru a întreba care este programul de circulație al microbuzelor, pentru a se plimba prin oraș. Mai mult, au fost și consilieri din cadrul Consiliului Local Vaslui care s-au interesat de orarul de circulație al microbuzelor de la sfârșitul de săptămână, pentru a vedea care sunt condițiile de transport în noile mijloace.

Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb Vaslui, a spus că microbuzele urbane au fost achiziționate de către autoritățile locale la sfârșitul anului 2019 și au fost puse în circulație la Sărbătorilor de Crăciun.

”Din curiozitate, cetățenii doresc să circule cu mașinile noi. În microbuze sunt spații aierisite, cu 10 locuri pe scaune și 11 locuri în picioare. De asemenea, există un loc și pentru persoanele cu dizabilități. Microbuzele au sisteme de căldură pentru anutimpul rece și aer condiționat pentru lunile de vară. Biletele pot fi achiziționate direct de la șofer. Microbuzele au fost foarte bine primite de locuitori, iar părinții își plimbă copiii în mijloace de transport. Primăria Vaslui a plătit 500.000 de lei pentru cele două microbuze urmabe”, a spus Mariana Plăcintă.

Pentru putea circula pe străzile orașului, societatea de transport a trimis la Galați șoferi și mecanici, pentru a se intrui în vederea utilizării mijloacelor de transport.

În prezent, Transurb Vaslui are în dotare 13 autobuze, cele mai noi fiind achiziționate în anul 2008. De asemenea, societatea dispune de patru microbuze cumpărate în anul 2004 și un autocar.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: