Home » Administratie » Cimitirele din Bârlad vor avea arhivă electronică și vor fi mai bine păzite

Cimitirele din Bârlad vor avea arhivă electronică și vor fi mai bine păzite

Cele două cimitire din Bârlad vor fi supravegheate 24 din 24 de ore, atât prin intermediul camelor video, cât și de către personal special angajat.

Direcția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DAPPC) va angaja în curând șase paznici, care, prin rotație, vor asigura supravegherea permanentă, inclusiv pe timpul nopții, lucru inexistent pana acum.

„Trebuie să ne organizăm în privința asigurării pazei în cimitire, pentru că Poliția Locală nu mai poate să ne pună la dispoziție agenți, aceștia fiind repartizați în diferite zone ale orașului pentru supravegherea punctelor gospodărești. Astfel, vom angaja  personal de pază, care va lucra și pe timpul nopții.”, ne-a declarat Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad.

Acesta a mai spus că va fi reabilitată clădirea de la poarta cimitirului  „Eternitatea”,  unde vor sta paznicii atunci când nu patrulează și unde vor monitoriza imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

De asemenea, în curând, Direcția va contacta o firmă specializată, care să pună la punct o bază de date cu toate locurile de veci și numele celor care se odihnesc în cimitir, pentru că sunt probleme cu identificarea mormintelor.

„Arhiva s-a deteriorat, iar unele date, în special privind mormintele mai vechi, nu se mai știu. E nevoie de o arhivă electronică, pe care să o putem accesa rapid atunci când o rudă a decedatului, de exemplu, vrea să știe unde se află mormântul. Concret, la intrarea în cimitir vom face un centru de informare, folosindu-ne de o arhivă electronică. Încet, încet, vrem să ajungem la nivelul civilizației secolului XXI, oferind cetățenilor servicii cât mai bune în cimitirele bârlădene, pentru care plătesc taxa de cimitir”, a mai precizat Mircea Iosipescu. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: