Home » Administratie » Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, decis să reformeze instituția pe care o conduce

de Mihaela NICULESCU

 

Hotărât să facă treabă. Mihai Ponea, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, recent  numit interimar în această funcție, pentru o perioadă de șase luni, vrea ca în timpul  mandatului său să revigoreze activitatea instituției, asta incluzând și schimbarea mentalității celor mai mulți dintre angajați.

Cu alte cuvinte, noul director își propune introducerea unui spirit european de lucru, care, în final, să ducă la eficientizarea activității și la îndeplinirea tuturor obiectivelor. Cele mai importante aspecte pe care le-ar dori schimbate în comportamentul personalului angajat al DSVSA sunt, pe lângă reticența față de informatizarea unității, cele privind adoptarea unei atitudini transparente, în concordanță cu valorile europene.

Proaspăt numitul director vrea să se implice în informatizarea instituției pe care o conduce și integrarea acesteia în rândul instituțiilor care folosesc   mediul online în avantajul populației, scutind-o de drumuri inutile la sediul DSVSA.

„Trăim totuși în secolul XXI și ar fi timpul ca populația care are nevoie de eliberarea unor documente precum autorizațiile DSVSA, să poată să le primească de la noi online. Mă  gândesc sa implementăm un astfel de proiect informatic, așa cum cred că e bine să procedăm și pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor care solicită examinări în laborator și care trebuie să facă un drum pentru a prezenta probele și un altul pentru a-și lua buletinul de analize. Printr-un simplu click, vasluienii pot intra în posesia buletinului de analize, civilizat, cu un minim de efort.”, a mai adăugat dr. Mihai Ponea.

Un obiectiv important al mandatului său este sensibilizarea tuturor instituțiilor statului din județ, angrenate în monitorizarea pestei porcine africane, inclusiv cele de pe zona de graniță și prevenirea propagării PPA.

„Pentru stoparea răspândirii acestui virus, cu care România se luptă de multă vreme, la noi în județ este nevoie de decimarea mistreților din fondurile de vânătoare 35, 36 și 37, prin vânători pe graniță și neapărat de monitorizarea acestor animale cu mijloace de termoviziune. Este un obiectiv deosebit de important pentru mine și împreună cu autoritățile abilitate în acest sens, sper să reușesc”, a declarat pentru Est News, dr. Mihai Ponea, directorul DVSVA Vaslui.

Acesta a recunoscut că structura personalului  sanitar veterinar care se ocupă de controlul și monitorizarea animalelor este subdimensionată și ar fi nevoie de o regândire a acestei structuri, în vederea menținerii permanente sub control a stării de sănătate a animalelor din județ.

Mihai Ponea a precizat că, de altfel, ar fi de dorit reorganizarea întregii instituții și așezarea tuturor angajaților după competențe.

Un alt obiectiv este reabilitarea sediului DSVSA, lucrările începând de curând, după finalizarea pașilor birocratici, începuți chiar de el în 2016.

Dorința de a reforma instituția și a schimba mentalitatea celor care lucrează acolo se pare că a creat tensiuni în rândul unora dintre ei. Numirea lui Mihai Ponea în postul de director executiv nu pare a fi pe placul unor angajați, care susțin că acesta ar ocupa funcția în baza unor documente false. Întrebat dacă este adevărat ce spun unele voci din Direcție, Mihai Ponea a declarat pentru Est News că sunt simple „invenții”.

„Îmi asum această  declarație întru totul. Sunt pure invenții și oricând pot dovedi  că lucrurile nu stau așa cum poate și-ar dori unii. Este aberant ce aud.”, a adăugat dr. Mihai Ponea.

About admin

%d blogeri au apreciat: