Home » Justitie » Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Copil accidentat pe o trecere pentru pietoni din Vaslui. Șoferul, amendat și lăsat fără permis

Un copil de 9 ani a fost accidentat pe o trecere pentru pietoni din municipiul Vaslui din zona Pieții Traian, în timp ce se angajase regulamentar în traversarea străzii. Polițiștii nu au făcut dosar penal pe numele șoferului, un tânăr de 21 de ani, din Vinețești, întrucât băiatul a refuzat transportul la spital, astfel încât a fost amendat și lăsat fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Neatenție în conducere a unui tânăr de 21 de ani se putea încheia tragic pentru un copil de 9 ani, din Vaslui. Acesta din urmă a fost lovit pe una din trecererile pentru pietoni din zona Pieții Traian, din municipiul reședință, în timp ce angajase regulamentar în traversarea străzii. Imediat în zonă a fost trimis, la solicitarea unei femei prin numărul de urgență 112, o ambulanță de terapie intensivă mobilă, care i-a acordat primul-ajutor copilului, fără, însă, ca acesta să fie transportat la spital.

Pietonul nu a suferit leziuni care să necesite transportul la spital, mama copilului semnând în acest sens pe fișa de intervenție a echipajului medical. În consecință, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, iar ca măsură complementară s-a decis suspendarea permisului pe o perioadă de 30 de zile pentru neacordare de prioritate”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana Stavăr.

Polițiștii care au desfășurat cercetări la locul accidentului l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind negativ. (Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: