Home » Invatamant » Șase tineri din județ, admiși la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești

Șase tineri din județ, admiși la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești

Șase tineri din județul nostru au fost admiși în acest an la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, după ce au reușit să treacă de toate testele la care au fost supuși, inclusiv cele fizice, care par a fi piatra de încercare pentru cei care vor să intre la această unitate de învățământ. Mai mult decât atât, patru dintre proaspeții elevi ai școlii din județul Prahova au fost admiși cu nota maximă, ceea ce denotă că vasluienii s-au dus foarte bine pregătiți.

Singura unitate de învățământ din România care pregătește subofițeri pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU), cea de la Boldești, și-a definitivat examenele de admitere. Din județul Vaslui, au fost admiși nu mai puțin de șase tineri, din care patru au obținut punctajul maxim.

Nici unul dintre vasluieni nu a coborât sub nota nouă. Cei șase admiși se vor pregăti în specialitatea subofițer de pompieri și protecție civilă. Cei șase vasluieni admiși la școală de subofițeri pompieri sunt Băsescu Iulian Cosmin, Bumbu Nicolae, Maxim Ciprian Andrei, Dumitriu Florin, Moisă Ionel Daniel și Buhăescu Pavel”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Nu mai puțin de 1.156 de dosare au fost depuse pentru sesiunea din ianuarie a acestui an organizată de Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, pe un număr de 300 locuri. În premieră pentru unitatea de învățământ prahoveană la concursul de admitere au putut participa și fete. Tinerele au candidat cu băieții pentru cele 300 locuri, trei dintre ele fiind declarate admise. (Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: