Home » Sanatate » Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost unul rău pentru Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) de la Bârlad. Cu toate că numărul donatorilor a scăzut ușor, de la 5.200 în 2018, la 5080 în 2019, centrul s-a menținut pe linia de plutire, în condițiile în care în întreaga țară se înregistrează o scădere alarmantă a numărului de persoane care se înscriu la donare.

Numărul donatorilor fideli a scăzut la nivel național, așa cum s-a întâmplat și în cazul județului Vaslui. În schimb, la CJTS Bârlad, în anul 2019, s-a constatat o creștere a numărului de pacienți  noi sau ocazionali.

„Ne bucură faptul că aproape jumătate din numărul de donatori înregistrați anul trecut sunt persoane tinere, cu vârste până în 50 de ani și de asemenea că deși cei fidelizați sunt mai puțini, avem donatori noi. În mare, așa cum arată bilanțul anului 2019, am reușit să ne menținem cam la același nivel cu cel din anul anterior, în condițiile în care la nivelul țării se observă o scădere alarmantă a numărului de donatori.”, a precizat, pentru Est News, Violeta Nistor, directoarea CJTS.

Aceasta face un apel către cetățenii sănătoși și care conștientizează importanța donării,  să se adreseze centrului din Bârlad pentru a ajuta astfel semenii aflați în suferință. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: