Home » Administratie » Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința ordinară de la sfârșitul acestei săptămâni o hotărâre privind planul de lucrări de interes local pentru anul 2020. Având în vedere legislația în vigoare, pentru sumele acordate ca venit minim garantat, una din persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligația de a presta lunar lucrări de interes local.

Orele de muncă prestate în efectuarea lucrărilor de interes local se însumează pentru toate persoanele apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social. În anul trecut, la nivelul municipiului Vaslui au efectuat ore de muncă 60 de beneficiari de venit mini garantat, reprezentând 1.257 ore/lunar, în special în domeniul salubrității.

Pentru acest an, planul de lucrări prevede igienizarea de spații și terenuri aparținând domeniului public, ecologizarea râurilor Vasluieț și Racova, igienizarea străzilor din suburbiile Viișoara și Moara Greci etc.

În județul Vaslui, în ultimii ani, numărul beneficiarilor de ajutor social s-a diminuat constant. La sfârșitul anului 2019, erau în plată 7.521 beneficiari de ajutor social. Dacă ne raportăm la luna ianuarie 2019 când în județul Vaslui erau în plată 8.369 beneficiari de venit minim garantat, rezultă că numărul asistaților social a scăzut cu 848 bebeficiari.  Același trend s-a înregistrat și în anul 2018, când s-a contabilizat un minus de 1.329 beneficiari de venit minim garantat.

Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, inclusiv persoanelor fără locuință, ale căror venituri lunare se situează sub pragul de 142 lei – pentru persoanele singure și 527 lei pentru familia formată din cinci persoane. Conform legislației în vigoare, în situația pierderii dreptului la ajutor social, familia sau persoana singură pot solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de încetare a acestui drept.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: