Home / Administratie / Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

Adio, dar rămân cu tine! Primăria Pogana nu scapă de Maricel Gîfu!

A rămas la Primărie! Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, declarat de instanța supremă incompatibil  cu această funcție și demis prin ordin al Prefectului, nu se dă dus din instituție. Nu mai este primar, ci administrator public. Cel care l-a numit în această funcție este Emanoil Cucu, primarul interimar al comunei Pogana,  care până duminica trecută ocupase postul de viceprimar.

Maricel Gîfu, primarul care  a organizat nunta fetei în curtea școlii din Tomești, se va ocupa cu probleme financiare în Primărie, de pe un post care-i  depășește mult competențele profesionale, dacă privim în CV-ul său. Șofer la bază, Gîfu a fost uns administrator public, având sprijinul politic necesar din partea conducerii județene a PSD.

Consilierii liberali, care nu au nicio putere de decizie, fiind în minoritate în Consilul Local, se întreabă dacă nu cumva  sunt încălcate prevederile Codului Administrativ, în speță articolul 244, unde se precizează că, „de regulă”, e nevoie de studii superioare, și articolul 246 care face referire la regimul juridic al incompatibilității.

Actualul primar, și el la fel de bine pregătit din punct de vedere profesional, s-a ținut tare pe poziție, reușind să ocupe postul de edil-șef, cel puțin până la alegerile locale. Se pare că Maricel Gîfu nu renunță asa ușor și ar vrea să conducă „din umbră” Primăria Pogana. Surse de încredere ne-au șoptit că pentru postul de primar îl pregătește pe unul dintre ginerii săi.  Rămâne de văzut ce candidat pentru primărie va desemna partidul, pentru că se pare că sunt  mulți membri PSD care râvnesc la acest post. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: