Home » Administratie » Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui anunțase organizarea pe 23 ianuarie (proba scrisă) și pe 29 ianuarie (interviul) a concursului pentru ocuparea a 23 de posturi vacante, a suspendat procedurile.

Motivul pentru care a fost suspendată derularea procedurii de recrutare de personal este lipsa finanțării. Conducerea DGASPC Vaslui a anunțat că procedura va fi reluată de îndată ce va fi adoptat bugetul pe anul 2020 aferent instituției.

Cu toate că DGASPC Vaslui este cel mai mare angajator din județ, dată fiind cazuistica cu care se confruntă această instituție, încă mai este nevoie de personal  în mai multe compartimente ale acestei direcții. Instituția are nevoie în acest moment de mai mulți lucrători sociali, de un supraveghetor de noapte, un instructor de educație, doi kinetoterapeuți, un maseur, un ergoterapeut, trei infirmiere, un terapeut ocupațional și un asistent medical.

Rămâne de văzut când și dacă vor mai fi scoase la concurs aceste posturi care ar trebui ocupate pentru buna funcționare a serviciilor de asistență socială.

Veștile care vin de la Consiliul Județean nu sunt deloc încurajatoare. De la bugetul DGASPC lipsesc pentru acest an o sută de milioane de lei, fapt care pune sub semnul întrebării asigurarea salariilor și funcționarea instituției, din luna aprilie.  De aceea, este posibil să se treacă la disponibilizări de personal pentru ca instituția să reziste până în luna august, când va avea loc rectificarea de buget. (Mihaela NICULESCU)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*