Home / Sanatate / A ajuns gripa sezonieră în județ!

A ajuns gripa sezonieră în județ!

Șapte cazuri de gripă sezonieră au fost înregistrate  în județul  Vaslui în săptămâna 20 – 26 ianuarie. Sunt primele cazuri de gripă  înregistrate până acum, de când a început sezonul rece.

Apariția gripei în zonă era iminentă, având în vedere răspândirea virusurilor în ultima perioadă pe teritoriul țării, în condiții meteo propice dezvoltării acestora.

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut destul de mult, de la 910 cazuri în săptămâna 13 – 19 ianuarie, la 1.531, săptămâna trecută. Și pneumoniile sunt în creștere, de la 215 în săptămâna 13 – 19 ianuarie, la 290, în ultimele 7 zile.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui, instituție care a centralizat datele primite din județ, a precizat că nu a fost prelevată nicio probă în vederea testării pentru confirmarea gripei. S-a mers pe simptomatologie în stabilirea diagnosticului.

DSP nu a precizat în schimb dacă și când sunt șanse să primească noi doze de vaccin antigripal, în condițiile în care mai sunt disponibile doar 200 doze de vaccin în tot județul. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

x

Check Also

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

CJ Vaslui va continua să investească în modernizarea spitalului raional din Anenii Noi

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va continua parteneriatul ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: