Home » Administratie » Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Aproape 1,2 milioane lei costă cinci toalete școlare din comuna Pogana! Deși Guvernul a alocat în aprilie anul trecut peste 300.000 lei comunei Pogana, în cadrul programului „Toalete pentru școli”, abia în noiembrie Consiliul Local a  aprobat proiectul privind finanțarea construirii de grupuri sanitare.

Maricel Gîfu, fostul primar, care își vrea scaunul înapoi, a identificat sursa de finanțare locală pentru a completa sumele primite de la Guvern, întrucât acestea erau insuficiente pentru toaletele școlare. A găsit bani la bugetul local,  aproximativ 900.000 lei, astfel încât să construiască toalete cum nu au mai văzut școlarii din comună. Cel puțin, așa reiese din documente. Cu așa sumă, să tot faci toalete de lux!

La școala din satul Bogești se construiește un grup sanitar în valoare de 199.786 lei, din care 129.786 lei din bugetul local. Școala Gimnazială nr. 1 din Pogana va avea grup sanitar de 355.232 lei, din care 234.200 provin de la Primărie. Grupul sanitar al Școlii Gimnaziale din Tomești va fi construit cu 243.178 lei, din care 154.178 lei, bani din bugetul local, iar toaleta Școlii Gimnaziale din satul Măscurei costă 214.364 lei, din care contribuția Primăriei a fost de 144.300 lei. Și Grădinița cu program normal din Măscurei va avea un grup sanitar civilizat, investiția fiind evaluată la 162.700 lei, din care 109.000 lei din bugetul local.

Așadar, cinci unități școlare din comuna Pogana intră în rândul lumii civilizate, cu ajutorul unor sume uriașe, din care trei sferturi sunt banii comunității. Lucrările sunt la început, așa că nu rămâne decât ca beneficiarii să constate la final dacă investiția făcută a meritat efortul financiar al UAT Pogana.

Poate,  totuși, primarul interimar  Emanoil Cucu va reuși sa găsească o sumă prin buget și pentru construirea unui grup sanitar la Primărie. Angajații de acolo sunt nevoiți, în lipsa unei toalete în instituție, să meargă la toaleta cadrelor didactice de la Școala din Pogana. Dacă  noul grup sanitar pentru elevii acestei școli costă 355.000 lei, oare cât ar trebui alocat pentru construirea unuia în Primărie? (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: