Home » Sanatate » Ultima oră! Primul deces cauzat de gripă la Vaslui

Ultima oră! Primul deces cauzat de gripă la Vaslui

Un bebeluș de 11 luni din comuna Ștefan cel Mare a murit răpus de gripă. Fetița fusese internată în urmă cu câteva zile la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu simptomatologie respiratorie. Nu a răspuns tratamentului, fapt pentu care a fost transferată la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, pentru investigații amănunțite și tratament adecvat.

La Iași, micuța a fost diagnosticată cu gripă sezonieră. De pe 24 ianuarie, de când a fost internată la Iași, starea de sănătate a fetiței s-a agravat și, în cele din urmă, a decedat ieri.

Având în vedere creșterea substanțială a numărului de viroze în județ, este de așteptat ca și numărul cazurilor de gripă să crească. Deocamdată, au fost confirmate șapte cazuri în județ de la începutul sezonului rece.

Medicii recomandă populației să fie prudentă și să apeleze la medic la primele semne de boală. Debutul bolii este fulminant și starea de sănătate se agravează de la oră la oră. În țară, au murit până la această oră, din cauza gripei, alte opt persoane. Două erau din județul Sibiu, și câte una din Dâmbovița,  Argeș, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Prahova și București. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: