Home / Administratie / Cel mai dezbătut proiect al ședinței de ieri a Consiliului Local Bârlad a fost respins

Cel mai dezbătut proiect al ședinței de ieri a Consiliului Local Bârlad a fost respins

Discuții interminabile, ieri, în ședința de Consiliu Local Bârlad, pe marginea proiectului de hotărâre privind constituirea Comisiei de siguranță a circulației rutiere și pietonale în Bârlad, precum și aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a acesteia.

Zeci de  minute, primarul a încercat să convingă consilierii nemulțumiți, că este nevoie de constituirea aceste comisii, care, de fapt, funcționează dar nu a fost validată prin votul Consiliului Local până acum. Nu a reușit să se impună decât în fața consilierilor liberali, singurii care au votat proiectul respins în cele din urmă.

Regulamentul de funcționare a acestei comisii cuprindea o serie de atribuții, care, după părerea majorității consilierilor, depășeau cu mult competența membrilor comisiei, practic, aceștia implicându-se  în probleme care țin de atribuțiile Consiliului Local.

Consilierii PSD au cerut reexaminarea proiectului, prezentarea unei variante noi, întrucât nu sunt de acord cu el în forma anexată la mapă, pentru că această comisie ar avea prerogative multiple: desființarea de intersecții, aprobarea de stații de taxi, de trasee de autobuz, desființarea de sensuri giratorii etc.

De asemenea, consilierii care nu au votat acest proiect de hotărâre au solicitat și reexaminarea regulamentului de funcționare a comisiei și introducerea în forma modificată, într-o ședință de Consiliu viitoare.

Din Comisia de siguranță a circulației rutiere și pietonale în Bârlad fac parte primarul,  șeful Poliției Locale, reprezentanți ai Serviciului  Urbanism, ai Serviciului Gospodărie Comunală și al Serviciului de Transport public, din cadrul Primăriei, precum și doi consilieri locali.

Comentarii au fost și în privința numărului de consilieri locali din Comisie, unii membri ai legislativului local considerând că doi consilieri sunt prea puțini, având în vedere numărul membrilor comisiei (nouă). Comisia, despre care s-a discutat aprins în ședința de consiliu de ieri și în legătură cu care mulți dintre consilierii locali bârlădeni nu prea sunt lămuriți, nu are un rol decizional, toate propunerile acesteia trebuind avizate Poliția Rutieră. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

x

Check Also

ITM Vaslui: „Activitatea de relații cu publicul se va desfășura doar telefonic sau utilizând mail-ul instituției”

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM )Vaslui a anunțat, astăzi, ...

Premierul Ludovic Orban a confirmat că Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății.

Premierul Ludovic Orban a confirmat că Victor Costache a ...

Consiliul Local Vaslui acordă un nou ajutor financiar Spitalului Județean de Urgență

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: