Home » News » Accident grav în apropiere de Vama Albița, cu șapte victime. S-a activat planul roșu de intervenție

Accident grav în apropiere de Vama Albița, cu șapte victime. S-a activat planul roșu de intervenție

Șapte persoane au fost rănite, din care două grav, în urma coliziunii frontale a două autoturisme înmatriculate în străinătate pe șoseaua ce leagă Vama Albița de județul Iași, pe Valea Prutului, după ce șoferul uneia dintre mașini, un tânăr de 39 de ani, din Ucraina, ar fi adormit la volan. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, la accident fiind alocate nu mai puțin de șapte autospeciale, inclusiv ambulanța pentru victime multiple.

Accident grav la aproximativ zece kilometri de Vama Albița, pe drumul național DN 28, în urma impactului frontal a două mașini înmatriculate în Ucraina, respectiv Republica Moldova. Potrivit primelor cercetări ale polițiștilor vasluieni, șoferul ucrainean, un tânăr de 39 de ani, ar fi adormit la volan în timp ce se deplasa spre Iași, motiv pentru care a ajuns pe sensul opus de mers, unde a intrat în plin în mașina de Republica Moldova, condusă de un bărbat de 50 de ani. În urma coliziunii, atât șoferul moldovean cât și un pasager din mașina acestuia au rămas încarcerați. De asemenea, alți patru pasageri din autoturismul de R. Moldova au fost răniți, la fel ca și conducătorul mașinii din Ucraina. Numărul mare de victime a impus activarea de către autorități a Planului Roșu de Intervenție, astfel încât la caz au fost alocate nu mai puțin de șapte autospeciale, inclusiv ambulanța pentru victime multiple. De asemenea, din cauza stării grave în care se afla șoferul de 50 de ani, a fost chemat în sprijin a elicopterului SMURD de la Iași.

Persoana încarcerată și inconștientă a primit, după descarcerare, îngrijiri medicale la fața locului și a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iași. Cetățeanul ucrainean, care prezenta multiple traumatisme, a fost transportat, în stare de conștiență, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Celelalte cinci victime au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal ”Dumitru Castroian” Huși, acestea fiind diagnosticate cu multiple traumatisme”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Traficul rutier pe sectorul unde s-a petrecut accidentul a fost blocat zeci de minute din cauza intervenției autospecialelor de descarcerare și ambulanță, precum și pentru desfășurarea cercetărilor care se impuneau la fața locului de către polițiști. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: