Home » Administratie » Situația Școlii „Victor Ion Popa” din Bârlad, motiv de campanie electorală

Situația Școlii „Victor Ion Popa” din Bârlad, motiv de campanie electorală

Consilierii locali PSD nu au participat ieri la dezbaterea inițiată de primarul Dumitru Boroș pe tema rețelei școlare pentru anul școlar 2020 – 2021. Aceștia sunt de părere că dezbaterea nu are un obiect, fiind pur și simplu un bun prilej pentru edilul-șef de a-și face campanie electorală.

Aceste declarații au fost făcute ieri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc cu două ore înainte de dezbaterea cu pricina.

„Problema Școlii Gimnaziale <<Victor Ion Popa>> (n.r. fostă nr. 6), care va fi dezbătută astăzi de primarul Bârladului, este prilejuită de eterna campanie electorală pe care o face din 2017 încoace. Această problemă  a statutului juridic al Școlii Gimnaziale <<Victor Ion Popa>> este un subiect destul de exploatat politic, fără fundament în legislație. Consilierii PSD au fost invitați la dezbatere în treacăt, la ultima ședință de consiliu. Ar fi trebuit să primim o invitație oficială, nominală, dar nu acesta este motivul pentru care am decis să nu participăm, ci faptul că situația a fost tranșată și instituțional și în instanță. Școala, care nu dispare fizic, nu mai poate avea personalitate juridică întrucât nu respectă un criteriu important, nu are minimum 300 de elevi sau elevi și preșcolari.”, a declarat Andi Huiban, consilier local.

Acesta a ținut să precizeze că primarul Dumitru Boroș nu este conectat la fluxul informațional care vine de la Inspectoratul Școlar Județean către Primărie, dar și de la școli către Primărie.

În opinia consilierilor PSD, primarul nu a manifestat transparență în ceea ce privește luarea deciziilor referitoare la structura rețelei școlare din anul școlar viitor. Nu a consultat beneficiarii, comitetul de părinți, cadrele didactice, conducerea școlilor, elevii.

„Acest simulacru de dezbatere vine să arate lipsa de interes real a Primăriei, vorbim doar de o exploatare a unei teme sensibile, cu scopul de a  aduce capital politic primarului Boroș. Acesta uită că, de fapt, în urmă cu ceva timp, chiar el a fost inițiatorul comasării Școlii Gimnaziale nr. 6 cu Școala Gimnazială nr. 5. Primarul nu dorește prin această dezbatere să realizeze ceva concret, ar fi fost de dorit ca până acum să se implice în marile probleme de infrastructură școlară.”, a mai adăugat Andi Huiban.

Consilierul PSD a ținut să amintească bârlădenilor că fosta administrație a fost cea care a făcut demersurile pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu”, sau pentru construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”. Primarul Boroș a tăiat doar panglicile. Edilul Bârladului nu a fost preocupat să întocmească un studiu tehnic pentru o nouă sală de sport la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, prezentând consilierilor doar o hârtie irelevantă în plan administrativ.

Andi Huiban a mai menționat că nici în cazul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Primăria nu s-a implicat în realizarea unor investiții serioase, iar  Școala de Arte  a fost dată uitării.

„Facem gălăgie, să acoperim această situație tristă”, a concluzionat Andi Huiban, în legătură cu dezbaterea organizată de primar ieri, în sala Cinematografului „Victoria”. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: