Home » Sanatate » Pacienta care a dispărut de la spitalul din Bârlad a fost găsită! Cine răspunde pentru cazurile de plecare fără aviz medical a pacienților din spital?

Pacienta care a dispărut de la spitalul din Bârlad a fost găsită! Cine răspunde pentru cazurile de plecare fără aviz medical a pacienților din spital?

Femeia din Perieni care a dispărut în data de 4 februarie de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad,  pe care polițiștii au căutat-o aproape două zile, a fost găsită aseară.

Lenuța Bucătaru, în vârstă de 36 de ani, a plecat din spital fără să anunțe pe nimeni, mergând direct la rudele sale care locuiesc la Crâng.

Conform declarațiilor reprezentanților spitalului, femeia a fost evaluată și a beneficiat de medicație și investigații imagistice la Compartimentul de Primire Urgențe, de pe 3 februarie, de la ora 14.30, până a doua zi dimineață, când a plecat voluntar.

„Pacienta de 36 de ani s-a prezentat în CPU Bârlad pe 3 februarie 2020, pentru crize comițiale la domiciliu. A fost evaluată clinic, prezentând sindrom febril, ușoară stare de confuzie, a fost evaluată CT cranio-cerebral și de coloană cervicală, fară să se obiectiveze leziuni. A fost ulterior evaluată de medicul gardă de la Boli Infecțioase și urma să continue investigațiile de specialitate, însă pacienta a părăsit spitalul fără aviz medical.”, ne-a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ar fi interesant de știut dacă la Spitalul „Elena Beldiman” există un protocol pentru gestionarea situațiilor de risc, în care se încadrează acest caz. Procedura trebuie implementată de către Compartimentul de Management al Calității, dar, din sursele neoficiale pe care le avem, se pare că o astfel de procedură nu există.

De regulă, în cazul pacienților care pleacă fără acordul personalului spitalului, reprezentanții insituției nu fac altceva decât să anunțe Poliția, deși în termen de trei zile ar trebui anunțată și Autoritatea Națională pentru Managementul Calității.

În cazul de față, știm că pacienta a plecat fără semnătură și fără a anunța cadrele medicale. Situația este destul de gravă și pune sub semnul întrebării securitatea pacienților internați la Spitalul „Elena Beldiman”. Nu de puține ori, ziarul Est News a relatat astfel de cazuri, precum și faptul că pacienții ies prea ușor pe poarta spitalului, fără a fi întrebați încotro merg.

Conducerea spitalului se pare că nu gestionează cum trebuie această situație de risc, fapt care, pe lângă alte aspecte care au fost semnalate în presă, afectează încrederea pacienților în această instituție sanitară. Cel care a anunțat Poliția despre dispariția femeii a fost soțul acesteia. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: