Home » Administratie » Pasajul pietonal din Crucea Gării, vital pentru fluidizarea traficului din municipiul Vaslui

Pasajul pietonal din Crucea Gării, vital pentru fluidizarea traficului din municipiul Vaslui

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că cea mai grea problemă cu care se confruntă municipalitate este cea a circulației rutiere. În acest sens, Primăria Vaslui va promova o serie de proiecte de investiții care să ajute la fluidizarea traficului și o mobilitate ridicată în înteriorul orașului.

”E foarte greu cu asigurarea moblității urbane. Am prevăzut întocmirea unei strategii, care să ne dea câteva direcții de acțiune. Avem în vedere pasajul din Crucea Gării și pentru a obține surse de finanțare pregătim documentația pentru un credit. Acest proiect va prinde contur, se va realiza. În zona Motor Grup până la primul pod avem din nou o problemă. Dimineața, când trece un tren, nu se poate circula la depozite și se formează un blocaj rutier. Am demarat întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru o pasarelă la care ferată, pentru a fluidiza traficul la intrarea în oraș”, a precizat Vasile Pavăl.

Primăria Vaslui a retras din portofoliu de proiecte depuse pentru obținerea de finanțare europeană proiectul privind reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării. Proiectul privind pasajul pietonal, alături de proiectul de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public local și proiectul privind construcția unui depou au fost depuse pe Axa 4.1 privind dezvoltarea transportului, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Pe această axă privind transportul, finanțarea europeană nerambursabilă se ridică la suma de 107 milioane lei, în timp ce cele trei proiecte au o valoare totală de 152 milioane de lei. Printr-o scrisoare trimisă autorităților locale, Agenția de Dezvoltare Nord Est a anunțat că finanțează proiectele doar într-un procent de 100% și nu de 120% cum a fost precizat înaintea depunerii documentațiilor pentru evaluare.

Reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării vizează intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian unde, în prezent, este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri. Valoarea proiectului este de aproximativ 34 milioane de lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*