Home » Administratie » Primăria Vaslui investește peste 2 milioane de lei în extinderea Parcului Copou

Primăria Vaslui investește peste 2 milioane de lei în extinderea Parcului Copou

Bugetul local al municipiului Vaslui va contribui cu o sumă importantă la implementarea proiectului de dezvoltare a parcului Copou. Potrivit hotărârii aprobate de Consiliul Local Vaslui, valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 14.271.546 lei (inclusiv TVA). Din valoarea totală, contribuția proprie a Primăriei Vaslui este în cuantum de 2.176.345 lei (inclusiv TVA) reprezentând contribuția de 15,4 % din valoarea eligibilă a proiectului și cheltuieli neeligibile în valoare de 184.531 lei.

De asemenea, sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului în condiții optime se vor asigura din bugetul local. Autoritățile locale vor asigura inclusiv resursele financiare necesare realizării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumentele structurale.

” Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Pe această axă a fost repartizată o sumă de bani de Ministerul Dezvoltării. În urma analizelor, a rezultat un proiect mai amplu, pentru că unele lucrări erau stringente. A reieșit o sumă care nu încăpea pe proiectul eligibil pe fonduri europene și am decis să apelăm la surse de la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează  cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor contrucții anterioare. Lucrările din cadrul proiectului constau în degajarea terenului de moluz, îndepărtarea resturilor vegetale, așternerea unui strat de pământ vegetal cu o grosime de minim 50 de centimetri, construirea aleilor și pavarea lor cu dale etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: