Home » Social » Primăria Vaslui pariază pe învățământul dual în depășirea crizei forței de muncă

Primăria Vaslui pariază pe învățământul dual în depășirea crizei forței de muncă

Consiliul Local Vaslui a aprobat în ultima ședință ordinară contractul de parteneriat dintre municipiul Vaslui, Liceul Tehnologic ”Ion Mincu” Vaslui și SC Vascar Vaslui, pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual. Învățământul dual este organizat la inițiativa operatorilor economici interesați, în calitate de potențiali angajatori si parteneri de practică. Acest tip de învățămâmt asigură oportunități sporite de educație și formare profesională pe baza unui contract de parteneriat și a unor contracte individuale, prin pregătirea practică organizată de operatorii economici. Pe lângă pregătirea practică, firmele asigură elevilor bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice și alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor.

”Forța de muncă este tot mai greu de stabilizat. Avem acest program al învățământului dual înte autoritățile locale și firme pentru pregătirea viitorilor angajați. Un anumit număr de oameni va urma cursurile la Liceul Ion Mincu, urmând ca apoi să își desfășoare activitatea la Vascar. Primăria Vaslui nu putea să nu fie prezentă într-un astfel de parteneriat, pe această problemă a pregătirii forței de muncă”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În cursul anului trecut, multe din proiectele de investiții de la nivelul municipiului Vaslui au bătut pasul pe loc, din cauza lipsei de forță de muncă. O parte din firmele care realizează lucrările sunt din alte zone ale țării, iar atunci când au câștigat licitațiile publice au mizat pe forța de muncă de la nivel local. Cum județul Vaslui se confruntă cu o criză acută de personal, firmele de construcții au rămas descoperite și nu și-au mai realizat contractele asumate.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: