Home » Sanatate » Un muncitor al noului operator de salubritate din Vaslui a făcut infarct în Piața Vidin. Inspecția Muncii a intrat pe fir

Un muncitor al noului operator de salubritate din Vaslui a făcut infarct în Piața Vidin. Inspecția Muncii a intrat pe fir

Un angajat al noului operator de salubritate care se ocupă de colectatul gunoiului de la populație și agenții economici din municipiul Vaslui a făcut infarct la locul de muncă, mai exact în timp ce se afla cu mașina de deșeuri în Piața Vidin. Un echipaj medical al SMURD a reușit să-l scoată de două ori din stop cardio-respirator pe bărbatul de 51 de ani, Inspecția Muncii dispunând o anchetă în acest caz.

Salvat din morți de două ori într-o oră de către un echipaj medical al SMURD. Este cazul unui bărbat de 51 de ani, angajat al SC Urban Financiar SRL Pitești, căruia i-a stat inima la locul de muncă. Salariatul se afla cu un coleg de serviciu la ridicat gunoiul cu o autocompactoare în Piața Vidin, din zona centrală a municipiului Vaslui. La un moment dat, bărbatul s-a prăbușit din picioare pe suprafața betonată, suferind și leziuni la nivelul feței. Colegul său a sunat după ajutor la numărul de urgență 112, un echipaj medical al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui ajungând în scurt timp la caz.

La sosirea echipajului de intervenție, bărbatul se afla în stop cardio-respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, pacientul dând semne vitale după aproximativ 45-50 minute. În timpul transportului către Unitatea de Primiri Urgențe Vaslui, bărbatul a intrat încă o dată în stop cardio-respirator, dar a răspuns imediat la manevrele de resuscitare.

Pacientul a fost predat către UPU Vaslui în viață”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cazul angajatului SC Urban Financiar SRL Pitești a ajuns și în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui. ”Așteptăm să vedem care va fi diagnosticul dat de către medicii de la spital pentru a vedea dacă este accident de muncă. Comunicarea către noi o va face firma la care este angajat”, ne-a precizat inspectorul șef adjunct al ITM Vaslui, Costel Harja.

Din câte se pare, afecțiunea în urma căreia bărbatul de 51 de ani a suferit infarct este una patologică. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: