Home / Administratie / Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, este nevoit să ia o „pauză” și din funcția de administrator public. Prefectul județului Vaslui a cerut revocarea dispoziției de numire a acestuia în funcția de administrator public, însă actualul primar interimar, Emanoil Cucu,  cel care l-a numit, nu a pus în aplicare revocarea dispoziției.

Drept urmare, Prefectura a introdus acțiune în instanță, pe 31 ianuarie 2020. Instituția Prefectului a contestat dispoziția de numire, întrucât pentru postul de administrator public, funcție de conducere, sunt necesare studii superioare.

Deși se lăuda în mass-media că este licențiat în drept, Maricel Gîfu nu a putut face dovada faptului că a absolvit studii superioare. Așadar, pe durata procesului, Gîfu este suspendat din funcția de administrator public.

Dacă instanța va decide că acesta are dreptate, va fi repus în drepturi. Maricel Gîfu poate opta, însă, pentru postul de consilier al primarului, funcție pentru care legislația nu prevede studii superioare.

Maricel Gîfu a rămas fără eșarfa tricoloră de primar în luna decembrie, în urma hotărârii definitive a  Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a respins recursul lui fostului primar, declarat incompatibil de către ANI. Înaltă Curte de Casație și Justiție a hotărât pe 11 decembrie, ca ANI avut dreptate. Ca atare, decizia ICCJ  a trebuit pusă în practică, edilul incompatibil fiind nevoit să renunțe la scaunul de primar. (Mihaela NICULESCU)

About Mihaela Niculescu

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Atenție la capcana de pe trotuar!

De mai mult timp, bârlădenii care tranzitează Bulevardul Republicii, ...

Primăria Vaslui are un program de încasări din taxe și impozite de 36 milioane lei

Încasările din taxele și impozitele locale la bugetul municipiului ...

Probleme grave create de rafalele puternice de vânt în județ: acoperișuri smulse și localități fără curent

Mai multe acoperișuri de pe clădiri din județul nostru ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: