Home / Sanatate / Prima victimă adultă a gripei, în județul Vaslui, este o femeie din Bârlad

Prima victimă adultă a gripei, în județul Vaslui, este o femeie din Bârlad

O femeie în vârstă de 88 ani din Bârlad, cu mai multe afecțiuni cronice și nevaccinată antigripal a murit în urmă cu câteva zile, răpusă de gripa de tip A. Femeia fusese internată la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, dar din cauza comorbidităților și a unei imunități scăzute, în cele din urmă a decedat. Este primul deces înregistrat la în județul Vaslui, după decesul unui bebeluș în luna ianuarie, din cauza gripei sezoniere.

Numărul pacienților diagnosticați cu gripă săptămâna trecută a ajuns la 54, față de 32, înregistrați cu o săptămână înainte. Cea mai afectată grupă de vârstă este cea cuprinsă între 15-49 de ani (22 cazuri), urmată de grupa 5-14 ani (18 cazuri), grupa peste 65 ani (9 cazuri) și grupa 2-4 ani ( 4 cazuri). Numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare a scăzut întradevăr de la 3265 la sfârșitul lunii ianuarie la 2755, săptămâna trecută. Cei mai afectați de viroze sunt copiii între 5 și 15 ani.

Chiar dacă numărul infecțiilor respiratorii acute și al pneomoniilor a scăzut, numărul cazurilor de gripă se înmulțește de la zi la zi, și asta pentru că ne aflăm în plină epidemie de gripă și din cauza nevaccinării, a nerespectării condițiilor de igienă și a neevitării aglomerațiilor. Astfel, virusurile gripale ajung să fie contractate de tot mai mulți oameni. Situația este alarmantă în mediul școlar, unde mulți copii sunt trimiși de părinți la școală sau la liceu cu simptome clare de viroză sau gripă.

Reprezentanții DSP Vaslui spun că în județ au mai rămas în stoc 133 de doze de vaccin antigripal și că nu au mai primit nicio doză de la Ministerul Sănătății, întrucât medicii de familie nu au mai solicitat suplimentarea stocului primit. În judetul Vaslui au fost distribuite pana acum 37.880 doze vaccin antigripal. ( Mihaela Niculescu)

About Buta Crina

x

Check Also

Lupta contra pandemiei COVID-19. Ce măsuri de distanțare socială au adoptat statele europene?Dr. Maria Corbu

Pandemia COVID-19 reprezintă în acest moment o provocare semnificativă ...

Telemedicina, un instrument vital în combaterea pandemiei COVID-19. Care sunt soluțiile implementate în România?Loredana Gheorghe

Efectuarea unei examinări fizice, conexiunea inter-umană, identificarea unor indicii ...

#COVID19. ECDC: Risc RIDICAT de depășire a capacității sistemelor sanitare în Europa, în luna APRILIEAdriana Boată

La finalul lunii martie 2020, au fost raportate cazuri ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: