Home / Administratie / Proiect european de 5,5 milioane de lei, implementat de Primăria Huși la spitalul din localitate

Proiect european de 5,5 milioane de lei, implementat de Primăria Huși la spitalul din localitate

Un proiect de 5,5 milioane de lei va fi implementat, în următorii trei ani și jumătate, la Spitalul Municipal Huși de către autoritățile locale, în urma semnării unui contract de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Cu banii ce vor veni de la Uniunea Europeană, Ambulatoriul de Specialitate al unității medicale hușene va fi dotat cu 83 de echipamente, printre care trei ecografe color pentru Medicină Internă, Chirurgie Generală și Obstetrică-Ginecologie, precum și un oscilometru.

Dotări cu aparatură de ultimă generație la Spitalul Municipal Huși, în baza unui proiect de 5,5 milioane de lei, fonduri europene. Finanțarea a fost obținută de primăria din localitate, în urma depunerii cererii la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț. Primarul Ioan Ciupilan a semnat deja, în calitate de beneficiar, proiectul intitulat ”Modernizarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Huși”. Finanțat de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul are ca scop dezvoltare infrastructurii sanitare și sociale. Practic, cu cele 5,5 milioane de lei care vor fi investite în următoarele 40 de luni, se vor face investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială, prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități. Cu banii ce vor veni de la UE, se vor achiziționa nu mai puțin de 83 de echipamente, printre care trei ecografe color pentru Medicină Internă, Chirurgie Generală și Obstetrică-Ginecologie, precum și un oscilometru. Contribuția comunității locale, adică a Primăriei Huși, va fi de 2% din valoarea totală a proiectului, respectiv 110.617 lei. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

x

Check Also

Lupta contra pandemiei COVID-19. Ce măsuri de distanțare socială au adoptat statele europene?Dr. Maria Corbu

Pandemia COVID-19 reprezintă în acest moment o provocare semnificativă ...

Patronul unei firme de întreținere lifturi, prima victimă în județul nostru a COVOD-19. Bărbatul fusese în vacanță în Turcia

Un om de afaceri, deținător al celei mai importante ...

Primul deces provocat de COVID-19 în județul Vaslui

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: