Home » Invatamant » 35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU

Rezultate foarte bune, obținute de elevii bârlădeni din clasele VIII-XII, la faza locală a Olimpiadei de Istorie. Cei mai numeroși participanți au fost reprezentanții Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu”, dintre care doi au obținut punctajul maxim.

Este vorba despre Ana Stoleriu și Georgiana Popa, ambele din clasa a X-a, pregătite de prof. Vasile Grăjdeanu, respectiv prof. Tița Chiru. Alături de cele două „codreniste”, de la clasa a X-a s-au mai calificat alți cinci elevi ai aceluiași liceu și unul  de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Pentru faza județeană a Olimpiadei de Istorie au reușit să se califice și alți opt elevi din clasa a X-a, doi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și șase de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, cea mai mare medie, 9.90, fiind obținută tot de un „codrenist”.

La clasa a XII-a, cel mai mare punctaj, 9.20, a fost obținut de unul din cei opt elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” calificați pentru faza județeană a olimpiadei. Alături de aceștia s-au calificat și doi elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Printre cei care au promovat la faza județeană a Olimpiadei de Istorie sunt și șase elevi de clasa a IX-a, toți de la Colegiul „Codreanu”, nota maximă obținută fiind 9,70.

De la clasa a VIII-a au reușit să se califice pentru etapa Județeană doar trei elevi: unul de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, unul de la Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” și altul de la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, acesta din urmă obținând cel mai mare punctaj dintre elevii bârlădeni din clasa a VIII-a – 9,40.

Etapa Județeană a Olimpiadei de Istorie se va desfășura luna viitoare, la Vaslui.

About admin

%d blogeri au apreciat: