Home » Justitie » Incendiu puternic de vegetație în apropiere de Bârlad, pe o suprafață de peste 15.000 mp, afectând traficul rutier

Incendiu puternic de vegetație în apropiere de Bârlad, pe o suprafață de peste 15.000 mp, afectând traficul rutier

Un incendiu puternic de vegetație a afectat traficul rutier pe drumul european E 581, în apropiere de municipiul Bârlad, după ce flăcările au cuprins o suprafață de peste 15.000 metri pătrați de iarbă uscată. Pompierii militari au intervenit la timp astfel încât au prevenit extinderea incendiului la două case și un atelier auto aflate în zona respectivă.

Traficul rutier pe drumul european E 581 a fost afectat, miercuri, între localitățile Similia și Zorleni, din cauza unui incendiu puternic de vegetație. O suprafață de peste 15.000 metri pătrați de iarbă uscată a fost cuprinsă de flăcări din cauza neglijenței proprietarului terenului, care a dat foc la miriște pentru igienizare. Participanții la trafic au fost cei care au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut intervenția pompierilor, în condițiile în care pe șoseaua din dreptul barajului de la Râpa Albastră, care face legătura între Bârlad și Vaslui, se circula cu dificultate.

La sosirea echipajului trimis la intervenție la intrarea în localitatea Similia, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați și exista riscul de propagare la două locuințe și un atelier auto. Incendiul a fost lichidat în timp util, fără a exista victime sau pagube materiale importante”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

După stingerea miriștii, traficul rutier pe drumul european E 581 a revenit la normal, fără a se înregistra evenimente deosebite. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: