Home » Administratie » Modernizarea străzii Decebal va intra în execuție din a doua jumătate a acestui an

Modernizarea străzii Decebal va intra în execuție din a doua jumătate a acestui an

Primăria Vaslui va începe în cursul acestui an lucrările de modernizare a străzii Decebal. După ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice, strada va fi modernizată și va deveni una din principalele artere din interiorul orașului.

În cursul anului trecut, Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto. Este vorba despre extinderea rețelelor de alimentare cu energie electrică, sistemul de apă și canal și instalațiile de alimentare cu gaze naturale. Toate aceste servicii sunt realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe Decebal, stradă care este actuala centură a municipiului Vaslui.

”Am dat front de lucru pentru firma care se ocupă cu modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare. După finalizarea utilităților,  stradă va fi reabilitată pe proiectul pe care îl avem pregătit, va fi o stradă cu două  benzi pe sens, vom implementa un sistem de iluminat public modern, cu tot ce înseamnă o stradă orășănească. Vrem ca în parte a două a acestui an să începem realizarea acestei investiții”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Investiția de pe strada Decebal face parte dintr-un pachet mai mare de proiecte de dezvoltare. Astfel, în ultima perioadă au fost finalizate lucrările de la parcarea din zona Teoclinic din Cartierul 13 Decembrie, precum și lucrările la infrastructura rutieră de pe strada Avram Iancu. Cele două  obiective se adaugă parcului pentru role care a fost terminat în cursul lunii septembrie 2019. Cu finanțare de la bugetul local, în acest an vor continua lucrările și la noul bazar și târgul auto.

Primăria Vaslui mai are în pregătire studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru asfaltarea în alte zone ale orașului cum ar fi Delea, Cantemir și Brodoc. De asemenea, se continuă lucrul la studiul de fezabilitate de la centrul social, care se va înființa în fosta unitate militară.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: