Home » Administratie » Doi pui de tigru bengalez, achiziționați de Grădina Zoologică din Bârlad. Când ii vor putea vedea vizitatorii?

Doi pui de tigru bengalez, achiziționați de Grădina Zoologică din Bârlad. Când ii vor putea vedea vizitatorii?

de Mihaela NICULESCU

Doi pui de tigru bengalez vor fi atracția celor care vor vizita Grădina Zoologică din Bârlad, în aceasta primăvară. Puiuții au ajuns din străinătate acum două săptămâni și se află în carantină, într-un spațiu izolat în care nu intră decât îngrijitorul și administratorul grădinii zoologice.

Tania și Taifun, cum se numesc tigruții, trebuie să se imunizeze. Au doar trei luni și e nevoie de timp pentru a produce anticorpi.

„Puiuții de tigru bengalez sunt hrăniți atât cu lapte cât și cu carne. Au create toate condițiile pentru a crește sănătos, numai că traversează o perioadă în care imunitatea lor este scăzută, la fel ca a bebelușilor, și trebuie să fim foarte atenți cu ei. Accesul în spațiul unde sunt izolati este restricționat, doar două persoane întrând în încăpere. De îndată ce vor putea păși pe iarbă, după o acomodare prealabilă, bârlădenii îi vor putea vedea în voliere. Sunt veseli, jucăuși și sperăm ca imunizarea să decurgă fără probleme.”, ne-a declarat ing. Adrian Cărăbăț, administratorul grădinii zoologice din Bârlad.

Parcul zoo s-a îmbogățit, așadar, cu două exemplare de tigri bengalezi, în Europa existând doar 11 astfel de tigri.  În lume mai trăiesc în jur de 2.500 de exemplare.

About admin

%d blogeri au apreciat: