Home » Justitie » Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel de-al doilea război mondial, a fost descoperită de către un localnic din Bogdănești (Fălciu) în timp ce efectua lucrări agricole pe un câmp de lângă sat. Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit și au ridicat elementul de muniție, pe care l-au dus transportat în condiții de siguranță la un depozit special din Vaslui.

Agitație mare pe Valea Prutului, după ce un localnic a găsit un element de muniție pe un câmp din comuna Fălciu. Bărbatul a dat peste grenadă în momentul în care ara pământul său din apropiere de Bogdănești. În consecință, a alertat autoritățile la numărul de urgență 112, prima măsură luată fiind asiguarea pazei perimetrului de către polițiștii din comună. Ulterior, la locul indicat au ajuns și pirotehnișii a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

„Echipajul ajuns la fața locului a asanat întregul perimetru, fără, însă, a mai fi găsite și alte elemente de muniție. Ulterior, grenada a fost ridicată în condiții de siguranță și transportată la depozitul inspectoratului de la Vaslui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Grenada urmează a fi distrusă într-un poligon special amenajat din apropiere de Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: