Home » Justitie » Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, descoperite ascunse în două uși metalice dintr-un autocar, în Vama Albița

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, descoperite ascunse în două uși metalice dintr-un autocar, în Vama Albița

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, care urmau a fi comercializate pe piața neagră din Franța, au fost descoperite ascunse în două uși metalice în timpul efectuării controlului la trecerea frontierei în Vama Albița de către polițiștii de frontieră și vameșii vasluieni. Tânărul de 21 de ani căruia îi aparținea marfa era pasager într-un autocar, contrabandistul fiind amendat cu suma de 8.000 de lei.

Ingeniozitatea traficanților de țigări nu are limite. Dovadă este ultimul caz consemnat în Vama Albița, unde autoritățile de frontieră au descoperit, pe timpul controlului, 859 de pachete cu țigări, de proveniență duty-free ce urmau să ajungă piața neagră din Occident. Marfa aparținea unui tânăr de 21 de ani, cetățean român, care era pasager într-un autocar cu destinația Franța.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, precum și în remorca atașată de acesta, în urma căruia echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedecalarată, în două uși metalice transportate, cantitatea totală de 17.180 de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty-free. Cu privire la cele constatate, tânărul pasager a declarat că țigările îi aparțin și că urma să le comercializeze în Franța”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de 3.866 de lei, a fost reținută de către autoritatea vamală, iar tânărul de 21 de ani a primit o amendă de 8.000 de lei. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*