Home » Politic » Candidații ADER pentru primăriile Bârlad, Pogana și Puiești au fost prezentați la Bârlad
Neculai Onțanu

Candidații ADER pentru primăriile Bârlad, Pogana și Puiești au fost prezentați la Bârlad

Filiala din Bârlad a partidului ADER și-a făcut cunoscut candidatul pentru Primăria Bârlad, duminică, 16 februarie. Acesta este Nicolae Bădeanu, are 45 de ani, este căsătorit și lucrează la CFR, ca inspector la serviciul „Controlul trenurilor”.

Este absolvent al Facultății de Științe juridice și administrație, specializarea Administrație publică. Nu a mai făcut niciodată politică și spune că s-a hotărât sa intre în politică pentru că a găsit un partid curat, care promovează valorile și interesele naționale în care crede și el.

Nicolae Bădeanu

„Am optat să mă înscriu în ADER, un partid politic, dar și un proiect de țară pe termen lung. ADER, înseamnă Adevăr, Democrație, Educație și Reconstrucție. Cred în aceste valori și dacă voi ajunge primar, le voi promova așa cum merită. În ultimii ani, edilii orașului s-au decuplat de la nevoile bârlădenilor și s-au cuplat la propriile interese. Împreună cu echipa mea voi încerca să fiu un edil care pune  mai presus de orice interesul cetățenilor care m-au ales să-i reprezint. Suntem un partid cu oameni care, din diferite motive, nu au făcut politică până acum. Eu cred că acesta este un atu, un argument că suntem curați, nepătați și nu urmărim decât  să schimbam ceva in județul Vaslui.”, a declarat Nicolae Bădeanu.

Alături de  candidatul pentru Primăria Bârlad au fost prezentați  și alți candidați pentru primării de comune și pentru postul de consilier local la Bârlad. Astfel, candidatul ADER pentru funcția de primar al comunei Pogana este Ion Dobrin, profesor la Școala din Tomești. Candidat pentru Primăria Puiești, este Mitică Vamă, proprietarul unui depozit de materiale de construcții, care, ca și Ion Dobrin, nu a mai făcut politică. Pentru consilieri locali, la Bârlad vor candida Doru Leuteanu, licențiat în administrație publică, și Liviu Onciuleanu, maistru la SC Rulmenți SA.

Prezentarea candidaților pentru aceste funcții a avut loc în sala de conferințe a Cinematografului Victoria, în prezența lui Neculai Onțanu, președintele ADER  România. Alături de acesta au fost și Culea Orlando, secretarul general ADER, dar și vicepreședinții Mariana Georgescu, Gen.(r) Constantin Răileanu și Gen.(r) Vasile Ciornei, ultimii, coordonatori ai activității filialelor ADER din zona Moldovei.

Neculai Onțanu a apreciat filiala Bârlad ca una dintre cele mai puternice din țară. Cu oameni tineri, bine pregătiți, determinați și buni organizatori. Președintele ADER a declarat că pentru județul Vaslui, ADER își propune să scoată trei primari de municipii și mai mulți primari de comune, precum și consilieri locali și județeni.

Neculai Onțanu

„ADER este un partid de centru-stânga, un partid nou, pe care l-am înființat acum un an. Acest partid optează pentru un model de dezvoltare a țării bazat pe investiții și nu pe consum, cum s-a întâmplat până acum. Investițiile aduc bani și astfel nu va trebui  să facem un scop în sine din creșterea pensiilor și salariilor. Mulți ani, pensionarii și tinerii fără perspectivă au fost ținuți captivi, la mâna Guvernului, în așteptarea unui trai mai bun. Noi susținem dezvoltarea României prin intermediul investițiilor. Este singura șansă de dezvoltare. Avem membri valoroși, tineri, motivați să schimbe, să reconstruiască țara asta. Vasluiul face parte din rândul județelor mai puțin dezvoltate, e o realitate. La nivelul României, ar trebui să existe un fond de coeziune, din care să fie alocate sume importante, cu precădere în zonele care nu au avut posibilitatea să se dezvolte, să se ridice. Putem lua exemplul Europei, unde există un astfel de fond de coeziune și funcționează cu succes.”, a declarat Neculai Onțanu.

Președintele ADER a dezvăluit că formațiunea politică pe care o conduce  este deschisă să adune în jurul ei și alte formațiuni politice care împărtășesc aceleași valori și interese. Nu exclude încheierea unui protocol cu Pro România. (Mihaela NICULESCU)

About admin

%d blogeri au apreciat: